Foto:Images via Reuters/Carl Recine

Napadač Fulama prva zvezda Premijer lige dosad.

Od samog početka sezone fudbaleri iz Srbije koji nastupaju širom Evrope igraju više nego dobro, a da to nije slučajno pokazali su i u drugoj nedelji.

PROČITAJTE JOŠ...

To pre svega važi za Aleksandra Mitrovića.

Napadač Fulama je, nakon dva gola Liverpulu i promašenog penala za pobedu protiv Vulverhemptona, odlučio da je trenutak da konačno dođe do sva tri boda, pa je protiv Brentforda u poslednjim momentima meča zatresao mrežu rivala za 3:2.

Luka Milivojević, jop uvek zvanično kapiten Kristal Palasa, u igru je ušao u 82. minutu umesto Vilfrida Zahe, a njegov tim je slavio protiv Aston Vile sa 3:1.

Sjajnu partiju pružio je Dušan Tadić, a njegov Ajaks je protiv Sparte u Roterdamu slavio sa 1:0 i tako ostao jedini tim sa maksimalnim učinkom posle tri kola.

Foto: EPA-EFE/MAURICE VAN STEEN

Kada je u pitanju španska Primera, Uroš Račić je sa klupe ispratio poraz svoje Valensije od Atletik Bilbaa 1:0, Srđan Babić je proveo čitavih 90 minuta na terenu u remiju Almerije i Elčea, Darko Brašanac je pobedi Osasune nad Kadizom dao doprinos u vidu 14 minuta na terenu, pošto je zamenio Monkajolu u 76. minutu susreta, da bi tri minuta kasnije Kike Garsija sa penala povećao na 2:0.

Predrag Rajković je bio sjajan na golu Majorke, ali je Betis odneo ceo plen pobedom od 2:1, uprkos tome što je nekadašnji čuvar mreže Crvene zvezde bio odličan i zaustavio nekoliko ozbijlnih napada rivala.

Nemanja Radonjić i Vanja Milinković Savić započeli su meč protiv Lacija, za koji je svih 90 minuta odigrao Vanjin brat Sergej. Radonjić je iz igre izašao u 82. minutu, dok je kapiten „bikova“ Saša Lukić šansu dobio od 71. minuta, i to nakon što je utakmicu prvog kola propustio nakon što je ušao u sukob sa upravom kluba.

Nikola Milenković je proveo čitavu utakmicu na terenu u dresu Fjorentine, dok su Aleksa Terzić i Luka Jović napustili teren u 86, odnosno 87. minutu susreta koji je završen bez golova protiv Empolija. Jović je nakon što je napustio igru u besu šutnuo flašicu vode.

Matija Nastasić nije ulazio u igru.

Juventus je takođe remizirao bez golova, a meč protiv Sampdorije po lošem će pamtiti Dušan Vlahović i Filip Kostić. Vlahović je prvo sredinom prvog dela pogodio stativu sopstvenog gola nakon što se spetljao posle jednog kornera, da bi u drugom asistirao Adrijenu Rabiou, no pogodak je poništen zbog ofsajda. Takođe, ušao je i u sukob sa kapitenom Huanom Kvadradom zbog sebičluka Kolumbijca sredinom prvog poluvremena.

No, sve to je moglo da bude zaboravljeno da je Kostić iskoristio zicer u sudijskoj nadoknadi, ali je njegov šut zaustavio Emilio Audero.

Za Sampu je Filip Đuričić odigrao 73 minuta, uz žuti karton.

Salernitana Ivana Radovanovića je remizirala sa Udinezeom na gostovanju takođe 0:0, uz 46 minuta za internacionalca iz Srbije, Darko Lazović i Ivan Ilić su odigrali čitav meč za Veronu protiv Bolonje Siniše Mihajlovića (1:1), dok je Nemanja Matić dobio poslednjih 18 minuta umesto Paula Dibale u trijumfu Rome nad Kremonezeom od 1:0.

U Bundesligi, Miloš Veljković je proveo na terenu čitav meč protiv Borusije, a njegovi saigrači su od 89. do petog minuta sudijske nadoknade sa tri gola došli do preokreta i trijufma od 3:2 u Dortmundu.

Erhan Mašović je na terenu proveo poslednjih pet minuta u debaklu Bohuma od Bajerna (7:0).

U francuskoj Ligi 1, Komnen Andrić, inače bivši napadač Dinama iz Zagreba, odigrao je 84 minuta za Klermon protiv Nice (1:0), ali nije postigao gol.

Strahinja Pavlović je započeo duel austrijske Bundeslige protiv Austrije iz Klagenfurta, ali je zamenjen u prvom minutu drugog poluvremena, a njetovi saigrači uspeli da sa dva gola u nastavku stignu do pobede od 2:0.

Milan Gajić i Saša Zdjelar su imali udela u pobedi CSKA nad Ahmatom iz Groznog u Moskvi. Bivši bek Crvene zvezde je odigrao svih 90 minuta, doskorašnji kapiten crno-belih je na terenu bio čitavo drugo poluvreme, a CSKA je slavio sa 4:2.

Dejan Joveljić je nastavio da skreće pažnju na sebe i da gradi status zvezde Los Anđeles Galaksija – postigao je gol protiv Sijetl Saundersa u sudijskoj nadoknadi za 3:3, iako je na teren ušao u 70. minutu.

Joveljiću je ovo šesti pgoodak na poslednjih deset utakmica.

BONUS VIDEO Dušan Tadić asistirao za istoriju

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram