Foto: Owen Humphreys/PA via AP/Tanjug

Igrači iz Srbije nisu briljirali protekle nedelje, ali će je jedan reprezentativac zauvek pamtiti po najboljem.

Aleksandar Mitrović je u dresu Fulama zaigrao protiv Njukasla, i malo je nedostajalo da donese svojoj ekipi bar bod, ali je uprkos tome što je zatresao mrežu taj gol poništen. Razlog? Mitrović se okliznuo, zakačio loptu sa obe noge, pa je Fulam ostao bez pogotka, a Njukasl na kraju slavio sa 1:0.

PROČITAJTE JOŠ...

Luka Milivojević je poraz Kristal Palasa od Čelsija 1:0 ispratio sa klupe.

Pored Mitrovića, istakao se fantastični Darko Lazović, koji je postigao dva gola u pobedu Verone nad Kremonezeom, u čemu je učestvovao i Ivan Ilić. Ipak, u narednom meču odigranom iste nedelje, Inter je slavio sa 1:0 protiv Verone, bez učinka naših igrača.

„Srpska kolonija“ iz Torina doživela je poraz od Specije, a Vanja Milinković-Savić je bio u igri čitav meč, Saša Lukić je izaao u 46. minutu, dok je Nemanja Radonjić na terenu proveo 23 minuta.

Fudbaleri Juventusa doživeli su debakl od Napolija (5:1), a Filip Kostić nije uspeo da pomogne u sprečavanju ovakvog razvoja situacije za 90 minuta, dok Dušana Vlahovića još uvek nema u sastavu „stare dame“ zbog povrede.

Foto: EPA-EFE/CIRO FUSCO

Ivan Radovanović je odigrao poslednjih 18 minuta u debaklu svoje Salernitane protiv Atalante 8:2, a u igru je ušao kada je ekipa iz Bergama vodila 7:2.

Nije se proslavila ni Fjorentina, pošto je sa 2:0 poražena od Rome uz dva gola Paula Dibale, a kod oba direktnu ulogu je imao Nikola Milenković. Popularnog Blekija prvo je lopta pogodila u leđa i prevarila golmana Fjorentine za 1:0, da bi potom u kontri propustio da isprati Dibalu koji je rutinski loptu prosledio u mrežu za konačnih 2:0.

Luka Jović je zamenjen nakon prvog poluvremena, dok Aleksa Terzić nije ulazio u igru kod poraženog tima. U Romi šansu je dobio Nemanja Matić od 67. minuta, a Mile Svilar je utakmicu ispratio sa klupe za rezerve.

Sergej Milinković-Savić je u pobedi Lacija nad Sausolom proveo svih 90 minuta na terenu (2:0), ali nije uspeo da postigne gol, kao ni Filip Đuričić za Sampdoriju, koju sa klupe predvodi Dejan Stanković, u porazu protiv Empolija 1:0.

Kapiten reprezentacije Srbije Dušan Tadić je, nakon gola u pobedi nad Den Bošom od 2:0 u Kupu Holandije, protiv Tventea u Erediviziji za 90 minuta dobio žuti karton, a meč je završen 0:0.

Foto: EPA-EFE/MAURICE VAN STEEN

Zapaženu ulogu imali su internacionalci u Portugalu, pošto je Uroš Račić za Sporting iz Lisabona odigrao poluvreme u pobedi nad Boavistom, Marko Grujić je napustio duel protiv Famalikaa u 64. minutu, a Porto je slavio sa 4:1,

U Španiji, Darko Brašanac je odgirao 70 minuta u remiju Atletik Bilbaa i Osasune bez golova, da bi potom pet dana kasnije u pobedi svog tima nad Majorkom (1:0), za koju igraju Predrag Rajković (branio čitav meč) i Matija Nastasić (nije ulazio sa klupe)

Stefan Mitrović i Nemanja Maksimović su sa klupe ispratili poraz svog Hetafea od Espanjola od 2:1.

Nekadašnji napadač Partizana Marko Milovanović postigao je gol u pobedi drugog tima Almerije nad Atletiko Porkunom od 2:1.

Šansu nije dobio ni štoper Almerije Srđan Babić (1:1 protiv Atletiko Madrida), dok je u porazu Sevilje od Đirone od 2:1 Nemanja Gudelj odigrao svih 90 minuta, a Marko Dmitrović meč odgledao pored terena.

U Bundesligi, Erhan Mašović je protiv Augzburga za Bohum na terenu proveo poslednjih osam minuta u pobedi 1:0. Za razliku od njega, Miloš Pantović je meč protiv Frajburga ispratio u sasvim drugačijem raspoloženju, pošto je šansu dobio na poslednjih 13 minuta, bez učinka, a njegov tim i doskorašnji lider prvenstva Union Berlin poražen je sa 4:1.

Francuska Liga 1 donela je nastup Veljka Birmančevića protiv Bresta, ali za 20 minuta nije uspeo da donese pobedu Tuluzu (1:1).

BONUS VIDEO Zoran Filipović o Peleu: Neponovljiv oproštaj na krcatoj Marakani

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar