Foto: EPA-EFE/GEORGE VITSARAS

Poruka koja je šokirala Grčku.

Najvatreniji navijači Dinama iz Zagreba stigli su u velikom broju u Atinu, iako im je to bilo strogo zabranjeno, na meč sa AEK. Organizovali su napad na domaće navijače u delu Atine koji se zove „Nea Filadelfija“ i tom prilikom su ubili Mihalisa Kacurisa.

PROČITAJTE JOŠ

Prošlo je od tada više od mesec dana, a onda je na derbiju 5. kola između Panatinaikosa i AEK osvanuo sraman transparent. Navijači „zelenih“ su stali uz hrvatske huligane koji su uhapšeni zbog ubistva Kacurisa.

Hrvatskim huliganima su upravo pomagali navijači Panatinaikosa koji su ih navodno naoružali i doveli do mesta napada. Mesec dana kasnije uprkos ubistvu državljanina Grčke navijači Panatinaikosa su razvili transparent na kom je pisalo „Oslobodite Bojse“.

To je prokomentarisao i brat ubijenog navijača.

“ Ostao sam bez reči. Sramota me je što sam Grk“, rekao je Mihalisov brat za grčke medije.

Nije mu jasno kako Grci mogu da budu na strani ubice.

„Ne postoje reči za tako nešto. Postoje neki drugi ljudi iz nekih drugih država koje jednostavno ne možete da podržavate. Šta da kažem? Kao porodica, čekamo da budu uhapšeni svi koji su i dalje na slobodi i da zajedno sa onima koji su već u zatvoru budu adekvatno kažnjeni. Ako su to uradili Hrvati, neka onda zauvek zaćute. Čudno je kako su neki od njih uspeli da pređu granicu i vrate se u Hrvatsku, s obzirom na to da je policija znala imena svih koji su ušli u Grčku“, zaključio je brat ubijenog navijača.

Istražitelji i dalje pokušavaju da pronađu ko je tačno ubio Mihalisa i da otkriju identitet ubice i onih koji su u tome pomogli.

BONUS VIDEO Spektakularan gol Filipa Đuričića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar