Foto: Arenasport

U fudbalskom klubu Crvena zvezda svesni su da ih čeka kazna Fudbalskog saveza Srbije zbog dešavanja na utakmici protiv Zlatibora u šesnaestini finala Kupa.

Na poluvremenu meča Crvena zvezda – Zlatibor, vođa Delija Vladimir Šavija napravio je pometnju na atletskoj stazi, kada je komunicirao sa igračima crveno-belih, a zatim je usred utakmice došao do klupe i Dejana Stankovića.

PROČITAJTE JOŠ

Kročio je na restriktivni prostor, a mesto mu nije bilo ni na atletskoj stazi zbog toga što je prisustvo navijača zabranjeno tokom pandemije korona virusa.

Zvezda je prekršila članove 63 i 64 Disciplinskog pravilnika FSS, a moguće kazne se kreću od opomene preko novčane kazne, pa sve do igranja van svog stadiona i diskvalifikacije kao najrigoroznije mere.

Ipak, diskvalifikacija se spominje kada je u pitanju ponavljanje ili višestruki ponovljeni slučaj, a toga nije bilo u ovoj sezoni kada nije ni bilo navijača zbog koronavirusa.

Ipak, i u klubu su svesni da je rigorozna i drakonska novčana kazna moguća.

O tome je za klupski kanal govorio i portparol kluba, Miljan Milošević.

Objasniti mogu, pravdati, naravno, ne mogu, klub će snositi posledice koje disciplinski organi FSS odrede, videli ste svi šta se desilo. Međutim, jako je važno objasniti ceo kontekst, možda on i doprinese boljem shvatanju situacije. Naime, na meču protiv Zlatibora naši navijači su želeli i obeležili su godišnjicu smrti Branislava Zeljkovića Zelje“, rekao je on, potom detaljno objasnivši koliko je pokojni Zeljković značio Delijama.

Na kraju, Milošević je još jednom ponovio da će crveno-beli prihvatiti konačnu odluku.

Došlo je do situacije do koje je došlo, snosićemo posledice, ali nadam se da sam bar malo uspeo da približim našim navijačima čitavu situaciju i da im objasnim kakva je emocija bila iza svega što se desilo“, opisao je Milošević.

Pred vama su i članovi pravilnika koji se tiču ove situacije, a možete ih pogledati i na linku FSS-a.

Slaba organizacija utakmice i neredi na igralištu

Član 63.

Klub koji ne organizuje utakmicu u skladu sa propisima FSS, kazniće se opomenom i novčanom kaznom,

Član 64.

Klub organizator utakmice na čijem se igralištu, bilo da je vlasnik ili korisnik igrališta, u vezi sa utakmicom pre, za vreme ili posle utakmice dogode neredi, a utvrdi se da nije preduzeo mere da ih spreči, ili da ih nije preduzeo u dovoljnoj meri, kao i gostujući klub čiji navijači izazovu ili učestvuju u neredu, kazniće se:

• novčanom kaznom.

• odigravanjem 1 do 6 utakmica na svom igralištu bez prisustva publike

• zabranom odigravanja od dve do dvanaest utakmica na svom igralištu ili svim igralištima određenog područja

• zabranom prisustva navijača na utakmicama kada klub gostuje od 1 – 6 utakmica

• diskvalifikacijom iz tekućeg takmičenja u slučaju drugog ili višestrukog ponovljenog slučaja

• oduzimanjem do 9 (devet) bodova.

Organ koji rukovodi takmičenjem može da suspenduje igralište za odigravanje utakmica kluba iz stava 1. ovog člana za vreme vođenja postupka do donošenja konačne odluke vodeći računa da taj postupak mora biti hitan.

Fizički napad navijača bilo domaćeg ili gostujućeg kluba na učesnike igre – igrače, zamenike, stručna, tehnička ili službena lica – sudije i delegate i veći neredi gledalaca, na ili oko stadiona, pre, za vreme ili posle utakmice, paljenje i bacanje zapaljivih predmeta, nedopušten ulazak na igralište – smatraće se prekršajem u smislu stava 1 ovog člana.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar