Branisalav Nedimović i Nemanja Vidić Foto:Pedja Milosavljevic / STARSPORT/Antonio Ahel/ATAImages/Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Izbori u FSS izazvali lavinu komentara.

Srbija bi 14. marta trebalo da dobije prvog čoveka Fudbalskog saveza Srbije za kada su raspisani izbori. Nakon skoro pune dve godine od kako je Slaviša Kokeza posle brojnih afera napustio tron srpskog fudbala koji je za kratko preuzeo Marko Pantelić, došlo je vreme da se završi i ta farsa.

PROČITAJTE JOŠ

Neposredno pre Mundijala, sazvana je izborna skupština sa idejom da se na njoj ustoliči Nenad Bjeković za predsednika FSS-a, ali je posle dva dana ujdurme došlo do novih preokreta.

Nije bilo ni kvoruma ni podrške za Bjekovića jer je u priču iznenada uleteo Branislav Nedimović, bivši ministar poljoprivrede koji je po mnogim procenama taj sektor srpske privrede potpuno uništio što ga je izgleda kvalifikovalo za prvog čoveka FSS-a.

Kako stvari stoje, dobiće veliku podršku i doći do ubedljive pobede, iako će mu preko puta kao protivkandidat stajati Nemanja Vidić, legenda srpskog fudbala i zvanično član najboljih 11 Premijer lige u njenoj istoriji.

Čovek koji je obeležio jednu epohu svetskog fudbala sa svojim partnerstvom sa Riom Ferdinandom i imao priliku da vidi kako funckcioniše najbolja fudbalska organizacija na svetu očigledno nema dovoljno kvaliteta da se u konkurenciji Branislava Nedimovića svidi delegatima koji će da glasaju na izborima u FSS-u.

Foto: EPA/MATTEO BAZZI

O čemu se zapravo radi, možda je najslikovitije opisao Gordan Petrić, trener Partizana.

„Ako se Nemanja Vidić kandiduje i hoće da pomogne FSS i srpskom fudbalu, ne vidim nijednog protivkandidata sa druge strane. Bilo ko da se kandiduje. Nedimović je gospodin, razume fudbal, ali ko god da je sa druge strane, makar to bili i mi, bvši igrači, Nemanja je najbolje rešenje“, pojasnio je Petrić.

Da je sve izgledniji izbor Nedimovića u odnosu na Nemanju Vidić kontroverzan svedoče i brojne reakcije javnosti.

Tako je na društvenim mrežama osvanulo brdo komentara zgražavanja na ovakav razvoj situacije.

„Ovo je zemlja u kojoj bi Novak izgubio od Vučića. Primer Vidić od Nedimovića i to je tako. Bolesni smo“, bio je jedan od komentara koji je slikovito objasnio stanje društva.

Još nekoliko komentara se osvrnulo na apsurdnost izbora u Srbiji na svim nivoima.

„Vidić izgubio od Nedimovića, ne znam što vas čudi . Kada bi se Tesla i prijavio za prvog čoveka EPS-a, pobedio bi ga Milorad Grčić, ubedljivo!!!I to je sve što treba da se zna o Srbiji danas…“

„Vidim čudi te se kako Nedimović, a ne Vidić. Pa isto kao što je Orlić predsednik skupštine, Grčić direktor EPS-a, Đurić ambasador, Vulin direktor BIA, Brnaba premijer, Šapić gradonačelnik, Staša poslanik…Ja ne znam koji deo vam nije jasan?! Bukvalno urinira po nama“.

Bilo je mnogo besnih komentara i psovki. Mnogima je teško bilo da svare uopšte ideju da Nemanja Vidić i Bransilav Nedimović uopšte idu zajedno u istu rečenicu.

„Na izborima vezanim za svet fudbala Nedimović pobeđuje kapitena Zvezde, Mančester junajteda, reprezentativca Srbije… Haha…imate li bre imalo obraza?!“

„Nedimovic uništio preostalih 10 krava u Srbiji, a o fudbalu neću ni da pomislim Rešenje imam… Ako on dođe, više Zvezdu ne gledam, a o ostalima neću ni da pričam“.

„Ko je, Nemanja Vidić uopšte, da bi bio predsednik FSS? On je samo bivši reprezentativac, igrač Zvezde i kapiten, malenog, seoskog, Mančester junajteda. Samo mu fali članska karta, sekte, kao najvazniji papir, da bi radio u Srbiji. Neće Vidić u tu septičku jamu. Ime je, ime“.

Za mnoge je ovo bila prilika da budu i duhoviti, ili da na ironičan način pokažu šta misle o ovakvim izborima u fudbalskom savezu.

„Nemoj tako. Nedimović je stajao na golu u trećem osnovne dok ga nije lopta pogodila u glavu. E od tad je fudbalski ekspert. Čuj Vidić da bude. Svašta. On tamo negde trčao za loptom celo vreme.

Mnogi su sliku bivšeg ministra sa loptom u kabinetu iskoristili kao priliku da budu posebno duhoviti.

„Branislav Nedimović, ozbiljan sportski radnik. Izuzetna fudbalska karijera-DSS, DS, SNS pa FSS. Na slici Branislav Nedimović postiže gol u finalu Lige Šampiona, kolorizovano.
Kakav Nemanja Vidić, Nedimović je taj koji će odvesti FSS u pravom pravcu!

"

Intervju Rio Ferdinanda u kojem je svojevremeno otkrio brojne detalje o Nemanji Vidiću bio je posebna inspiracija za obradu i fotomontaže.

„Ono je teško opisati, on je bukvalno išao glavom gde neko ne bi smeo nogom. Zbog toga je Nedimović ostao i bez nekoliko zuba u duelu sa Drogbom. Krvario je na terenu, ali nije se predavao“.

Mnogi su pokušali da kroz duhovite komentare objasne koje to prednosti ima Nedimović u odnosu na Vidića.

„Vidić je strani plaćenik, čak je bio i kapiten omraženog Mančester junajteda koji je čuveni klub britanskog MI-6. A Nedimović je naš čovek koji je igrao u domaćem timu u domaćoj ligi i bio je najbolji strelac Mačvanskog Pričinovića cele polusezone….“

„Meni je Nedimović uvek bio nekako srčaniji i pozrtvovaniji igrač od Vidića…“

A bilo je i onih koji su imali kreativne predloge ukolko Nedimović bude bio izabran.

„Ako Nemanja Vidić izgubi u glasanju delegata FSS od bivšeg ministra Nedimovića -preorite sve stadione i zasejte kukuruz. I ugasite svetlo“.

Kako god da se završila ova priča, čigledno je da mnogo ljudi u Srbiji nije ostalo imuno na ova dešavanja u srpskom fudbalu.

BONUS VIDEO Nemanja Vidić: „Dosta više“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare