Foto: EPA-EFE/ERDEM SAHIN

Fudbalski savez Turske odlučio je da će od drugog dela sezone, timovi koji se takmiče u profesionalnim kategorijama, u slučaju da se ne pojave na terenu zbog pozitivnih testova igrača na koronavirus, automatski izgubiti utakmicu.

Savez je saopštio da će klubovi moći da prošire svoje timove do 35 igrača u dva najviša ranga, a do 30 u nižim ligama, kako bi se osiguralo da se klubovi lakše suoče s novim merama.

PROČITAJTE JOŠ:

„Neće doći do odlaganja takmičenja zbog pozitivnih slučajeva, a mera će stupiti na snagu u drugom delu sezone. U skladu s uputstvima za fudbalska takmičenja, klubovi mogu izaći na teren s najmanje devet zdravih igrača, u suprotnom će biti poraženi po automatizmu“, objavio je Fudbalski savez Turske.

S druge strane, kako prenose turski mediji, klubovi su protiv ove odluke i razočarani su, jer smatraju da ona nije fer zbog okolnosti pandemije.

Njihov plan je da Udruženje turskih fudbalskih klubova pripremi zajednički predlog sledeće sedmice i da se na drugi način regulišu pravila u novonastaloj situaciji.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram