Foto: Pedja Milosavljevic / Starsport

Dragan Stojković Piksi, jedan od najboljih fudbalera svih vremena poteklih sa prostora bivše Jugoslavije, govorio je o šansama reprezentacije Srbije da se plasira na Evropsko prvenstvo.

Srpski tim je pobedom krenuo u pohod na mesto na završnom takmičenju, savladao je Norvešku u polufinalu baraža kao gost.

PROČITAJTE JOŠ

Timu selektora Ljubiše Tumbakovića je ostao još jedan korak – meč protiv Škotske u Beogradu 12. novembra.

Piksi je za britanske medije otvoreno rekao da je za Srbiju previše 20 godina bez Evropskog prvenstva.

„Verujem da imamo mnogo tehnički izuzetnih fudbalera. Zaslužujemo da budemo u društvu najboljih igrača sveta. Protiv Norveške smo bili taktički sigurni i igrali smo na veoma visokom nivou. Mogli smo – ne, trebalo je – da pobedimo sa pet golova razlike. Dominirali smo od početka protiv ekipe za koju se pričalo da će nas lako pobediti“, objasnio je Stojković.

Nekadašnji predsednik Fudbalskog saveza Srbije je biranim rečima govorio o Tumbakoviću.

„Tumbaković zaslužuje sve pohvale na svetu za svoju taktiku i sistem koji je koristio. Bilo je i njihovih navijača na stadionu, ali oni su ubrzo ućutali kada su shvatili šta se dešava“, istakao je Stojković.

Legendarni as veruje da će Srbija bez problema savladati Škotsku.

„Znam da ćemo se dobro pripremiti za Škotsku i ukazati im poštovanje. Ali, budimo iskreni, bolji smo od njih i to ćemo dokazati na terenu. Ako budemo igrali kao što smo u Oslu – ‘masakriraćemo’ ih. Najbitnije je da navijači budu zadovoljni i da se kvalifikujemo na Evropsko prvenstvo“, zaključio je Stojković.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare