Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Ljubiša Tumbaković je po završetku utakmice i poraza od Škotske nakon penal serije (6:5) istakao da njegovi izabranici nisu demonstrirali igru kakvu je od njih očekivao.

„Nije veliko iznenađenje pristup Škota, više je naša smušena igra od početka. To nije bio dogovor ni plan. Ispalo je da su nas iznenadili, a nisu. Kad smo uspostavili igru i na poluvremenu se dogovorili da budemo malo ubedljiviji, potom je i odnos naga bio drugačiji i došli smo do rezultata koji nas je ‘prebacio’ u nastavak. Međutim, nismo imali snage i sreće da rezultiramo, a penali su sreća. Škoti su i protiv Izraela prošli preko jedanaesteraca uz pet pogodaka. Kad ekipa dozvoli sebi da dođe do penala više ništa nije sigurno“, rekao je selektor Srbije.

PROČITAJTE JOŠ

„Odlovi“ su porazom u baražu propustili priliku da se prvi put od 2000. godine plasiraju na Evropsko prvenstvo.

„Potpuno smušen početak. Nisam mogao da prepoznam igrače. Ništa što smo dogovorili nije ispoštovano, a onda kad smo počeli da igramo bilo je kasno. Jurili smo rezultat umesto da mi budemo ti koji napadaju, da smo prebacili težište na polovinu rivala. Kad to ne ostvarite onda se protivnik razigra, dođe do prednosti i potom je teško juriti rezultat. Nažaost, nismo uspeli da ostvarimo ono što čekamo 20 godina, čekaćemo neku drugu priliku“.

Tumbaković se potom osvrnuo na činjenicu da već u nedelju Srbiju očekuje novi duel u okviru Lige nacija.

„Sve je sastavni deo posla. Mnogo smo očekivali, ali nismo usplei da ostvarimo željeno. Idemo dalje, sutra je novi dan“, rekao je Tumbaković.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar