Ljubiša Tumbaković o povlačenju Nemanje Matića i nepozivanju Luke Milivojevića
Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Ljubiša Tumbaković, selektor Srbije, poručio je posle poraza od Rusije u Moskvi (3:1) da će biti promena u sastavu našeg tima pred sutrašnji okršaj s Turskom u 2. kolu Lige nacija na praznoj "Marakani" - 20.45.

Selektor „orlova“ odgovarao je na pitanja novinara putem on-lajn konferencije.

PROČITAJTE JOŠ

Da li će biti promena za meč sa Turskom?

„Pokušavamo da prilagodimo kvalitet igrača nekom adekvatnom rasporedu na terenu. Jedan od tih detalja koji je bio prisutan na utakmici u Rusiji je karakterističan za promenu rasporeda igrača. Za utakmicu protiv Turske, nećemo praviti neka velika pomeranja, ali će biti malih izmena“, iskren je selektor.

Da li vas je iznenadio poraz Turske od Mađara na svom terenu na startu Lige nacija?

„Iskren da budem, malo sam iznenađen. Mađarska ima jednu jako dobru reprezentaciju. Mislim da je selektor Turske planirao utakmicu, malo „potcenio“ selekciju Mađarske. Sigurno da će u Beogradu igrati sa daleko jačim sastavom“.

Jeste li zabrinuti zbog niza od 11 utakmica s primljenim golom i šta nedostaje Srbiji za čvršću odbranu?

„Jeste to je način igre, mi ćemo pokušati da taj broj primljenih golova pokušati da svedemo na neki minimum. Način igre, želja da postignemo gol više ima i tu drugu dimenziju da lako primamo golove“.

Koliko je važan pozitivan rezultat zbog atmosfere pred put u Oslo za mesec dana?

„Pozitivan rezultat uvek definiše atmosferu unutar grupe. Učinićemo sve da nam za mesec dana bude bolje i ugodnije, taj odlazak u Norvešku“.

Koliko se sistem s tri centralna defanzivca razmišlja za trajno rešenje?

„Ja to zovem raspored igrača na terenu, prilagođen je kvalitetu pojedinaca koje imamo na terenu. Težićemo da napravimo stabilnu ekipu“.

Kako ste zadovoljni tandemom Tadić-Milinković-Savić iza Mitrovića?

„U trenutnom fizičkom stanju u kojem se nalaze svi igrači reprezentacije, konkretno Tadić i Milinković ne igraju prvi put. Zadovoljan sam, bilo je oscilacija, ali to je refleksija njihovog fizičkog stanja“.

Turska je poslednja šansa da Sribja proba da igra s dva napadača Mitrović – Jović? Ili ćemo sigurno s jednim napadačem u Oslo?

„Igraćemo po modelu koji ćemo uspostaviti. Ko će se tačno pojaviti je pitanje za selektora, stručni štab“.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

U kavezu su dva ranjena lava, da li je naš gladniji?

„Kada razmišljam o lavovima, mogu da razmišljam i o orlovima, ko bude hrabriji, agresivniji, on će biti bolji pa će verovatno i da pobedi“.

Na utakmici protiv Rusije u prvih 11, Srbija je imala čak 10 fudbalera iz najjačih liga. S druge strane, ruski fudbaleri skoro svi igraju u njihovoj Premijer ligi? Pitanje od milion dolara, u čemu je tajna?

„Pa to je samo atraktivno tih milion dolara. Ako dam stručan odgovor, ne verujem da će mi ti ljudi dati milion dolara. Svih tih 10 igrača koji su igrali, zajedno nemaju treninga koliko ima jedan igrač iz reprezentacije Rusije. Tačnije u poslednjih mesec i po dana, ruski reprezentativci su odigrali 12 utakmica i imali ko zna koliko treninga, a najveći broj reprezentativaca Srbije nijednu utakmicu, nekolicina igrača bez treninga. Programska aktivnost UEFA je takva da mi odgovaramo zahtevima koji se pred nas postavljaju“, završio je Tumbaković.

 

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare