Foto: EPA-EFE/PETER POWELL

Trener fudbalera Bajerna iz Minhena Tomas Tuhel izjavio je da ne misli da je on jedni problem u timu, ali da jeste odgovoran i da zbog toga napušta klupu Bavaraca na kraju sezone.

Posle serije od tri uzastopna poraza u Leverkuzenu (3:0), u Rimu od Lacija (1:0) i u Bohumu (3:2), Tomas Tuhel i čelnici Bajerna su u sredu najavili da će prekinuti saradnju, godinu dana pre prvobitno planiranog datuma.

PROČITAJTE JOŠ:

Tuhel, koji je sa Čelsijem pre tri godine osvojio titulu prvaka Evrope i to tako što je došao kao „vatrogasac“ usred sezone, sada je relativizovao svoju krivicu i greške podelio sa upravom kluba.

Od odlaska iz Čelsija imao je vremena da se pripremi za boravak u Bajernu, ali to nije urađeno na pravi način, pa Bavarci posle 11 godina dolaze u situaciju da im titula klizi iz ruku, jer su Ćabi Alonso i uprava „farmaceuta“ uradili bolji posao.

„Da je greška samo jedne osobe, a u ovom slučaju trenera, imali biste danas nekog drugog preko puta vas na konferenciji za novinare. Ne mislim da sam ja jedini problem, ali sam odgovoran i preuzimam odgovornost za ovu odluku. Klupski zvaničnici znaju moju analizu, veoma je samokritična. Oni to znaju, ali to definitivno nije analiza za javnost“, rekao je Tuhel uoči subotnjeg gostovanja Lajpcigu.

Istakao je da nije bio zadovoljan igrom čak ni kada je Bajern pobeđivao, ali je i naveo da je sada nova situacija i za njega, za stručni štab i za tim.

„Sve je razjašnjeno i nadam se da će nam to doneti slobodu. Makar meni kao treneru, u donošenju odluka. Ali i tim se može osećati slobodnije“, naveo je Tuhel.

Bajern je i dalje aktivan na dva fronta. U Ligi šampiona će morati da preokrene rezultat protiv Lacija 5. marta, dok u Bundesligi zaostaje osam bodova za vodećim Leverkuzenom.

BONUS VIDEO: Dva gola Mitrovića protiv Raeda

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar