EPA-EFE/FILIPE AMORIM

Minervino Pietra, legendarni fudbaler i trener Benfike, preminuo je u 70. godini.

Igrao je kao desni bek za Benfiku od 1976. do 1987. godine i za to vreme osvojio četiri titule prvaka Portugala, uz pet nacionalnih kupova i još četiri trofeja.

PROČITAJTE JOŠ:

Pre nego što je nastupio za Benfiku, nosio je boje Belenenseša, a dres seniorske reprezentacije Portugala obukao je 28 puta, a jednom se upisao u listu strelaca.

Kasnije je postao trener, vodio je mnoge portugalske timove, u nekima je radio i kao asistent, a od 2009. godine je ponovo došao u Benfiku. Bio je i pomoćni trener dok je glavni bio Žorž Žezus, a u klubu je bio od 2009. do 2022. godine. Benfika se oglasila rečima da je pola života posvetio klubu iz Lisabona.

„S dubokim žaljenjem Benfika oplakuje smrt Minervina Pietre, u 70. godini. Otišao je čovek koji ima istorijsku vezu sa klubom, primer posvećenosti i ogromne podrške Benfike, bilo na terenu ili u strukturi kluba. Više od polovine svog života posvetio je Benfiki, kao igrač, analitičar, a kasnije i kao stalni trener nekoliko tehničkih timova klupskog profesionalnog fudbalskog sastava“, piše u saopštenju Benfike.

Minervino je bio omiljen kod navijača, koji se sada opraštaju od njega.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar