Foto: Pedja Milosavljevic/ STARSPORT

Prvi put u istoriji fudbaleri TSC iz Bačke Topole zaigraće na evropskoj sceni.

Izabranici trenera Zoltana Saba od 19.00 gostuju u Moldaviji, ekipi Petrokuba, u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

PROČITAJTE JOŠ

Utakmica se igra na stadionu Zimbru, bez prisustva publike.

TSC je prethodnu sezonu završio na četvrtom mestu u Superligi Srbije i izborio plasman u kvalifikacije za LE.

Novu sezonu su nešto slabije otvorili, pošto su do sada u prvih pet utakmica upisali po dve pobede i dve nerešene, kao i jedan poraz.

„Očekuje nas prva evropska utakmica u istoriji, protiv moldavske ekipe Petrokub koja već treću godinu igra kvalifikacije. Nikada nisu prošli dalje, ali svaki put su imali tesan rezultat i igrali su neizvesno sa boljim protivnikom, tako da ovu utakmicu moramo ozbiljno da shvatimo. Petrokub u svojoj ekipi ima pet, šest reprezentativaca i zaista su ozbiljna ekipa koja poslednjih godina igra bitnu ulogu u moldavskom fudbalu“, rekao je Sabo.

Moldavski predstavnik je ubedljivo poražen u poslednjem susretu u domaćoj ligi, a pre neuspeha su vezali sedam pobeda u šampionatu.

Trenutno se nalaze na drugom mestu, iza neprikosnovenog Šerifa, prošlu sezonu završili su na trećem mestu i osvojili su Kup Moldavije.

TSC prvi put u Evropi

Prvi put u istoriji TSC iz Bačke Topole igra u Evropi, a debituje večeras (20.00) u Moldaviji, na gostovanju Petrokubu. Iako mu je ovo premijerno učešće u evrokupovima, TSC je favorit s kvotom 2,10 na dvojku, kec je 3,50, a iks 3,45.

Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Petrokub – TSC.

 

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar