FK Crvena zvezda, Milan Pavkov
FK Crvena zvezda, Milan Pavkov; Foto: Starsport

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su TSC na gostovanju u Bačkoj Topoli rezultatom 3:2 u 21. kolu Superlige Srbije.

PROČITAJTE JOŠ

TSC je dvaput vodio, ali nije uspeo da upiše niti bod sa ovog duela.

Iako su crveno-beli prvi zapretili preko Erakovića, poveli su domaći veoma rano preko Banjca, već u sedmom minutu. Glavni krivac za gol bio je golman Zvezde Zoran Popović koji je uputio pogrešan pas ka svom saigraču. Banjac je to iskoristio i veoma lako zatresao mrežu.

Zvezda je nakon toga preuzela inicijativu i bilo je samo pitanje kada će doći do izjednačenja. Milan Pavkov je u 14. minutu pogodio prečku, a samo minut kasnije Ivanić je uspeo da ugura loptu u mrežu na asistenciju Milana Rodića.

TSC nije klonuo duhom i samo nekoliko minuta kasnije je stigao opet do vođstva. Iako su crveno-beli gledali u sudiju tražeći ofsajd, gol Stanojlovića je priznat, pa je Zvezda ponovo morala da juri rezultat.

U 26. minutu usledile su nove nedaće za Dejana Stankovića, pošto je Njegoš Petrović zbog povrede morao van terena, a zamenio ga je Slavoljub Srnić.

Ipak, da se na poluvreme ode sa nerešenim rezultatom pobrinuo se Pavkov koji je u 32. minutu zatresao mrežu i to iz voleja.

Početak drugog poluvremena pripao je crveno-belima, a ubrzo je stigla i nagrada. Strelac je ponovo bio Pavkov u 55. minutu, a njegovim golom ispostaviće se postignut je i konačan rezultat.

Pokušaji su se ređali na obe strane, TSC nije uspeo da dođe makar do boda, dok je udarce crveno-belih u nizu zaustavljao golman Filipović, koji je imao čak šest uspešnih intervencija na ovom meču.

U 85. minutu dogodila se bizarna situacija, kada je Rišairo Živković promašio potpuno prazan gol, ali na njegovu sreću sviran je ofsajd sa zakašnjenjem, pa promašaj nije dobio na značaju.

Zvezda se ovom pobedom primakla Partizanu na dva boda zaostatka uz utakmcu više, dok je TSC ostao na devetoj poziciji sa 26 bodova nakon 21 odigrane utakmice.

Superliga Srbije, 21. kolo

Četvrtak:

Proleter – Radnički Niš 2:0 (2:0)

(Ninković 6, Tomović 21)

TSC Bačka Topola – Crvena zvezda 2:3 (2:2)

(Banjac 7, Stanojlović 18 – Ivanić 15, Pavkov 32, 55)

Sreda:

Čukarički – Radnički Kragujevac 2:0 (0:0)

(Jovanović 61, Kovač 82)

Subota:

12.55 Partizan – Kolubara

13.00 Novi Pazar – Vojvodina

15.00 Napredak – Spartak Subotica

Nedelja:

13.00 Radnik – Mladost

15.00 Voždovac – Metalac

 

TSC – Crvena zvezda 2:3

Strelci: Banjac 5, Stanojlović 18 – Ivanić 15, Pavkov 32, 55

Stadion: TSC arena, Sudija: Milan Stefanović.

TSC: Filipović, Varga, Stojković, Leandro, Petrović, Tomanović, Đakovac, Stanojev, Banjac, Vukić, Stanojlović.

Crvena zvezda: Popović, Eraković, Pankov, Dragović, Rodić, Petrović, Kanga, Vukanović, Ivanić, Katai, Pavkov.

Kraj! Crvena zvezda se izvukla i osvojila nova tri boda

85′ Živković se obrukao

Zvezda je imala veliku šansu, Živković je predriblao golmana, a potom promašio praznu mrežu. Ipak, imao je sreće pošto je podignuta i zastavica sa zakašnjenem, inače bi ovo bio jedan od najvećih promašaja u srpskom fudbalu.

70′ Izmena Dejana Stankovića

U igri je Rišairo Živković, a van terena izašao je Aleksa Vukanović, koji je upisao asistenciju.

65′ Zvezda ređa šanse 

Sve je izvesniji četvrti gol u mreži domaćina, ređaju se pokušaji Zvezde, mada je maestralan i golman TSC-a Filipović.

59′ Pankov na zemlji

Nakon jedne intervencije se našao na zemlji, ali je uspeo da stisne zube i nastavi da igra.

55′ Zvezda opet vodi

Vukanović je poslao loptu na drugu stativu, šutirao je Mirko Ivanić, a Pavkov je uspeo da odbijenu loptu plasira u mrežu. Zvezda prvi put vodi protiv TSC ovog četvrtka.

51′ Pokušaj Srnića

Pokušao je sa velike daljine i nije se libio da šutira iz prve, ali je bio neprecizan.

50′ Izmena u TSC

Nemanja Krsmanović zamenio je Slobodana Stanojlovića koji nakon sudara sa golmanom rivala nije mogao da nastavi igru.

46′ Žestoko na početku poluvremena

Golman Popović je nokautirao Stanojlovića prilikom intervencije, pa je Žarko Lazetić morao da zameni strelca drugog gola za TSC. Stanojlović je imao problem sa ramenom leve ruke nakon sudara i ukazivala mu se pomoć.

Prvo poluvreme: TSC – Crvena zvezda 2:2 (Banjac 5, Stanojlović 18 – Ivanić 15, Pavkov 32)

45+1′ Brzi kontranapad Zvezde

Povukao je još jednom Mirko Ivanić brzi kontranapad, ali nije bilo opasnosti po gol TSC

38′ Pokušaj Ivanića iz daljine

Mirko Ivanić je odapeo projektil sa više od 20 metara, ali je ta lopta završila visoko preko prečke. Nije bila ni blizu da ugrozi golmana Filipovića.

32′ Goooool

Pavkov je uspeo da pogodi iz voleja na asistenciju Vukanovića koji je uspeo da spusti loptu nakon što je nadskočio jednog igrača rivala. Crveno-beli su stigli do izjednačenja po drugi put na meču (2:2).

FK TSC, Crvena zvezda
FK TSC, Crvena zvezda; Foto: Starsport

26′ Povreda Petrovića

Njegoš Petrović se nakon jednog duela uhvatio za zadnju ložu, a ubrzo je izmenjen. Na terenu ga je zamenio Slavoljub Srnić kome pozicije zadnjeg veznog ili centralnog veziste nisu primarne.

Njegoš Petrović
FK TSC, Crvena zvezda; Foto: Starsport

24′ Crveno-beli i dalje van ritma

Zvezda nije uspevala da zapreti čitavih pet minuta nakon primljenog gola. Izabranici Dejana Stankovića nisu uspevali da naprave šansu pred golom rivala.

18′ Gooool

TSC je opet stigao do vođstva. Bila je to brza akcija tima iz Bačke Topole, a Banjac je sjajno pronašao Stanojlovića koji je pogodio u padu. Nakon toga su arbitri u VAR sobi pregledali snimak i utvrđeno je da nije bilo ofsajda. Pre toga su igrači gledali ka pomoćnom sudiji, ali i glavnom Milanu Stefanoviću.

Trenutak kada se u VAR sobi proveravalo da li je Zvezdin pogodak regularan.

Foto: Screenshot

15′ Goooool

Mirko Ivanić je nekako uguraio loptu u mrežu nakon asistencije Milana Rodića. Nakon toga je i Strahinja Eraković ušao u konflikt sa igračima rivala, ali je meč ubrzo nastavljen..

14′ Pavkov pogađa prečku

Mirko Ivanić je povukao kontranapad, odložio je loptu do Aleksandra Kataija, koji je ubrzo centrirao. Glavom je probao Pavkov, ali je pogodio prečku.

8′ Zvezda napada

Nakon šoka je Zvezda počela da napada znatno brže, ali nijedan udarac nije ugrozio Filipovića. TSC je odlučio da šansu vreba iz kontranapada.

6′ Goooool

Kakva greška Zorana Popovića. Loše je ispucao loptu, a Mihajlo Banjac je odmah iskoristio grešku rivala. Silovito je šutirao, pa je golman Popović samo pogledom ispratio loptu. Popović je napravio neshvatljivu grešku jer nije bio pod tolikim presingom da bi toliko loše reagovao. Njegov propust je TSC iskoristio.

3′ Prva šansa za Zvezdu

Katai je izveo slobodan udarac, a nakon uigrane akcije je glavom pokušao Strahinja Eraković. Ipak, golman Filipović je uspeo da uhvati tu loptu.

16.03 Minut ćutanja

Pre početka meča održan je minut ćutanja jer je prošlo godinu dana od kada je preminuo Zoltan Sabo, bivši trener TSC. Ovaj trener je preminuo od srčanog zastoja.

BONUS VIDEO Zvezdini klinci grme na Marakani tokom prozivanja ekipe

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar