Asano Gobeljic
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Zvanične odluke još uvek nema, ali se uveliko radi na planu za nastavak fudbalske Superlige Srbije.

Prethodno se dosta spekulisalo oko datuma kada će se lopta opet zakotrljati terenima širom Srbije.

Fudbalski savez Srbije i Zajednica Super i Prve lige još uvek nisu doneli nikakvu zvaničnu odluku, prenosi „Sportski žurnal„, ali će se fudbal relativno uskoro opet igrati.

PROČITAJTE JOŠ

Tri su opcije kada je reč o elitnom rangu domaćeg prvenstva, od kojih dve podrazumevaju da se igra, dok je treća konačno otkazivanje, ali se o tome najmanje razmišlja i govori.

Na konačnu odluku će pre svega uticati ukidanje vanrednog stanja, odnosno dozvola da se profesionalni sportisti vrate treninzima i utakmicama. Naravno, i da zdravstveni uslovi budu garantovani.

Preliminarni razgovori su obavljeni i za sada se razmišlja da Superliga startuje između 19. i 23. maja, i to bi bio najbolji scenario u kojem se razmišlja u FSS.

Ekipe bi se okupile i kompletirale od 27. aprila i do 6. maja vratile grupnim treninzima. Potom bi usledio pripremni period i nastavak sezone, prema prvobitnom planu – igrao bi se i plej-of i plej-aut.

Druga varijanta je da se odigraju samo preostala četiri kola, bez doigravanja, a nastavak sezone u tom slučaju bio bi verovatno početkom juna. Tada bi se sa treninzima počelo polovinom maja.

Treća opcija, o kojoj se najmanje priča, je da Vlada Srbije, baš kao što je to učinila i holandska, zabrani takmičenja do 1. septembra. Jasno je da bi onda fudbal definitivno stao.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare