Foto: EPA-EFE/DAVID HECKER
Foto: EPA-EFE/DAVID HECKER

Trener fudbalera Verdera iz Bremena Markus Anfang i njegov pomoćnik podneli su ostavke pošto su pod istragom nemačkih vlasti zbog navodnog korišćenja lažnog sertifikata o vakcinaciji protiv korona virusa.

Generalni direktor Verdera Frank Bauman rekao je da Anfang i Florijan Junge „preuzimaju odgovornost i žele da pomognu da se okončaju nemiri koji su nastali oko kluba i tima u poslednjih nedelju dana“.

PROČITAJTE JOŠ:

Tužilaštvo u Bremenu ispituje tvrdnje da su obojica trenera koristila lažnu dokumentaciju o vakcinaciji protiv korona virusa.

Ovaj drugoligaš je juče saopštio da je Anfang negirao da je napravio bilo kakav prekršaj.

„Primio sam obe doze vakcine u zvaničnom centru za vakcinaciju i dobio dokumente koji to dokazuju“, naveo je juče Anfang i dodao da se nada da će ova stvar uskoro biti razjašnjena.

Uoči utakmice protiv Šalkea, Anfang je saopštio da podnosi ostavku „zbog izuzetno stresne situacije“ za klub, tim, njega i njegovu porodicu.

U Nemačkoj je potreban dokaz o vakcinaciji ili o nedavno preleženom korona virusu za ulazak u restorane ili druga javna mesta, u zavisnosti od pravila po državama.

Anfang je preuzeo mesto trenera Verdera u junu nakon što je klub ispao iz Bundeslige posle 40 godina.

Klub iz Bremena je trenutno osmi na tabeli druge lige.

Tim bi na utakmici protiv Šalkea trebalo da vodi pomoćni trener Danijel Zenković.

BONUS VIDEO Najzanimljiviji detalji sa utakmice Portugal – Srbija koju ćemo zauvek pamtiti

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar