Foto: Printscreen/Youtube

Antonio Filipini, trener ekipe Livorna, koja se takmiči u Seriji B, nije mogao da zadrži suze uoči početka prvenstvene utakmice sa Ćitadelom.

Emotivan trenutak zabeležen je uoči samog početka susreta, kada je sudija na centru dao znak igračima i svim prisutnim da odaju poštu preminulim od koronavirusa.

#related-news_0

Filipini nije mogao da izdrži, u potpunosti se slomio jer njegova majka u aprilu, tokom najvećeg talasa pandemije, preminula u 74. godini upravo od posledica zaraze koronavirusom.

Livorno je na ovom meču poražen sa 2:0 i u narednoj sezoni će se takmičiti u Seriji C jer je sa svega 18 bodova na samom dnu tabele u Seriji B.

Filipini i njegov brat blizanac Emanuele, igrali su dugo godina zakjedno u Livornu, a Antonio je igrao i za Lacio i Trevizo.

Fudbaleri u Italiji, kao i na svim drugim stadionima širom Evrope i sveta uoči početka mečeva odaju počast preminulima od koronavirusa.

Italija je jedna od zemalja koje su proteklih medseci bile najteže pogođene koronavirusom. Zabeleženo je više od 238.000 zaraze i čak 34.610 smrtnih ishoda.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare