Foto: Shutterstock

Incident koji je šokirao sve, ovo ne sme da se dešava pred decom

U utorak je u prostorijama Fudbalskog saveza Beograda održan sastanak rukovodstva Fudbalskog saveza Beograda sa komesarima za suđenje svih takmičenja pod ingerencijom FSB.

Sastanku je prisustvovao i predsednik Izvršnog odbora Organizacije fudbalskih sudija Fudbalskog saveza Beograda, prof. Dejan Nedić.

PROČITAJTE JOŠ:

Povod je bio incident koji se dogodio na utakmici mlađih pionira između ekipa Milano stars i Budućnost iz Dobanovaca, a na kojoj je trener Milano starsa nakon utakmice fizički napao glavnog sudiju i naneo mu teške telesne povrede.

Svi prisutni zauzeli su zajednički stav i najoštrije osudili bezumni čin nasilja koji se dogodio na mestu gde to najmanje priliči, i pred onima pred kime to najmanje priliči, decom od 13 godina.

U znak protesta i podrške povređenom sudiji, odlučeno je da službena lica neće biti delegirana ni na jednom meču mlađih kategorija koji je narednog vikenda trebalo biti odigran na teritoriji FS Beograda, te se ni same utakmice neće igrati.

Kompletna kola su odložena.

„U atmosferi u kojoj se trenutno nalazi srpsko društvo, posle brojnih tragedija čije rane nisu još zacelile, i nikada neće, morali smo da prisustvujemo još jednom činu nasilja, i to nažalost na fudbalskom terenu. Fudbalski savez Beograda će u budućnosti najrigoroznije kažnjavati svaki čin nasilja na utakmicama koje se igraju u takmičenjima pod okriljem FSB i boriti se protiv nedoličnog ponašanja svim raspoloživim sredstvima“, piše na sajtu FSB.

BONUS VIDEO Kilijan Mbape čestitao rođendan sinu Ljubomira Fejse

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar