Lusijan Favr (desno)/Foto: EPA-EFE/YOAN VALAT

Jake reči švajcarskog trenera.

Fudbaleri Partizana igraju u četvrtak, 27. oktobra od 18.45, meč 5. kola Lige konferencija protiv Nice u Francuskoj.

PROČITAJTE JOŠ

Trener Nice Lusijen Favr kaže da je njegovom timu preko potrebna pobeda protiv Partizana, uprkos brojnim povredama koje njegov tim vuče tokom cele sezone.

„Teško je odgovoriti na to pitanje, sada je bolje stanje sa povredama nego što je bilo i oseća se napredak u radu. Što se tiče Džordana Lotomba ne znam trenutno kako napreduje njegov oporavak. Čini se da nije ništa strašno i da će se uskoro vratiti na teren. Endi Delor je povredio koleno i za sada se oseća dobro, a što se tiče Sofijen Diopa u ovom momentu ne mogu ništa da vam kažem. Ovo je za nas najvažniji meč u sezoni, i verovatno će biti njena prekretnica“, rekao je Favr.

Švajcarac još uvek traži idealnu postavu i još uvek ne zna koji sistem će koristiti protiv Partizana.

Patrik Andrade, FK Partizan
Patrik Andrade, FK Partizan; Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

„Ništa nije definitivno, bolje je da imamo ekipu koja igra po istom sistemu ali sada smo u fazi konstrukcije. Još nismo sigurni koji je sistem najbolji“, dodao je trener Nice.

Fudbaler Nice Mario Lemina istakao je važnost utamice sa crno-belima.

„Utakmica je za nas vrlo značajna, ako se stvari protiv Partizana ne odviju kako treba nastavak sezone može biti tezak. Ovo je važno i za nas i za naše navijace, zbog toga ostavljamo srce na teren“, izjavio je iskusni fudbaler.

Prva utakmica Partizana i Nice u Beogradu završena je bez pobednika, 1:1, a crno-beli su prvi na tabeli grupe D sa osam bodova, dok je Nica druga sa pet.

BONUS VIDEO Grobari grme „Uprava napolje“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar