Gelor Kanga ozdravio od korone i vratio se treninzima
Foto: Nikola Mitić/Starsport

Fudbaleri Crvene zvezde i Slovan Libereca odmeriće snage u četvrtak od 18.55 na stadionu "Rajko Mitić" u drugom kolu Lige Evrope.

Trener češkog tima Pavel Hoftih je u izjavama za zvanični sajt Slovana apostrofirao da je Gelor Kanga, koji će se po svemu sudeći vratiti u tim Zvezde posle oporavka od koronavirus, najveća opasnost po njegovu ekipu, ali da je u pitanju provokator.

PROČITAJTE JOŠ

Podsetimo, Gabonac je letos bio koban po Slovan u finalu Kupa Češke. Liberec je poveo preko Peseka, ali je onda na scenu golom i asistencijom stupio Kanga i trofej je otišao u vitrine Sparte.

„Znamo Kangu, igrao je u Sparti i bio jedan od najboljih fudbalera u Češkoj. dobar igrač, ali i veliki provokator na terenu. Trebalo je da bude isključen nekoliko puta na tom meču. Ali, to je iza nas. Nećemo u četvrtak samo njemu pridavati pažnju. Tu su kvalitetna krila, čitav Zvezdin tim obiluje kvalitetom. Ulazimo u utakmicu skromno sa željom da prikažemo dobru igru. Borićemo se, pa ćemo videti ishod“, izjavio je Hoftih.

Kao najveću prednost trostrukog uzastopnog srpskog šampiona, Hoftih je označio krila i centarfora.

„Zvezda ima dobrog i spretnog centarfora. Jako puno trče u defanzini, a sa krila lete opasni centaršutevi koje treba zaustaviti. Odlični su u igri ‘jedan na jedan’, nisu lenji, to je jedan disciplinovan tim. Gent je takođe imao zanimljiv stil igre, ali je imao ozbiljne defanzivne mane koje su kod Crvene zvezde minimalne“, rekao je trener Slovan Libereca.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar