Mohamed Salah
Mohamed Salah Foto: UK Sports Pics Ltd / Alamy / Alamy / Profimedia

Očekuje se atomski fudbal.

Žreb za osminu finala Lige šampiona biće održan u ponedeljak 7. novembra u 12.00 časova u sedištu UEFA u Nionu.

PROČITAJTE JOŠ

Kao i uvek, pobednici grupa biće nosioci dok će se drugoplasirani timovi naći u grupi nenosilaca.

S obzirom da su neki velikani u grupi nenosilaca, poput Liverpula, Pari Sen Žermena i Milana, potencijalno je već u prvoj rundi moguć neki od velikih evropskih derbija, kao na primer Liverpul – Real Madrid ili Mančester siti-PSŽ.

Sa druge strane, zahvaljujući nestvarnom raspletu u grupi H, PSŽ je ostao bez prvog mesta pa bi mogli da gledamo okrašj sa Mančester sitijem, dva kluba koji igraju na naftaški pogon sa bliskog istoka, zakozvani „petrodolar“ derbi.

Liverpul i Real Madrid su igrali dva velika finala prethodnih godina i sigurno je da su izabranici Jirgena Klopa željni osvete bez obzira na slabiju sezonu koju imaju.

Ali neće svi dueli biti tako zanimljivi i na prvi pogled atraktivni. Moguće je i da imamo okršaj Ajntraht – Porto koji sigurno ne bi privukao toliku pažnju javnosti kao ovi pre pomenuti. Teško je reći koji klub bi bio najpoželjniji iz perspektive nosilaca, ali i nenosilaca. Mnogi bi možda ovaj epitet dali Klub Brižu, imajući u vidu tradiciju i ligu iz koje dolazi, ali belgijski šampion nikako nije „zicer“, a u to je imao prilike da se uveri, pre svih, Atletiko Madrid, koji je završio učešće u Ligi šampiona za ovu sezonu.

Pravila žreba su da se ne mogu sastati klubovi iz istih zemalja, kao ni klubovi koji su se već sastali ove sezone u okviru grupne faze.

U prvim mečevima osmine finala nosioci će igrati na gostovanjima. Prve utakmice nokaut faze Lige šampiona igraće se 14, 15, 21. i 22. februara a revanši 7, 8, 14. i 15. marta.


Nosioci:

Bajern

Benfika

Čelsi

Mančester Siti

Napoli

Porto

Real Madrid

Totenhem

Nenosioci:

Klub Briž

Borusija Dortmund

Ajntraht Frankfurt

Inter

Lajpcig

Liverpul

Milan

Pari Sen Žermen


BONUS VIDEO Navijači Zvezde pevaju sa fudbalerima posle debakla u Monaku

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar