Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Gavrić, Nikolić, Petrović, Jović i Makarić - petorica fudbalera iz Superlige koji bi ovog leta mogli za unosnu sumu da odu u inostranstvo.

Stavljena je tačka na još jednu sezonu superligaškog fudbala u Srbiji. Crvena zvezda je osvojila titulu dominacijom kakva nije viđena u svetu, dok će skoro polovina klubova sledeće sezone igrati u nižem rangu nakon grčevite borbe za opstanak.

PROČITAJTE JOŠ

I pored svih skandala i sumnje u regularnost takmičenja i ove sezone smo imali priliku da vidimo na delu igrače koji bi na leto u milionskim transferima mogli da pređu u klubove širom Evrope. Neki zbog sjajnih igra, neki zbog primamljivog talenta u koje su bogatije ekipe spremne da investiraju.

Željko Gavrić

Talentovano krilo Crvene zvezde odigralo je sezonu u kojoj je doživelo punu afirmaciju. Na 27 mečeva domaćeg šampionata, Gavrić je uspeo da postigne osam golova i ubeleži tri asistencije. Davao mu je priliku Dejan Stanković da pokaže šta zna i ovaj je to uzvratio na najbolji mogući način.

Možda je Gavriću falilo više minuta u evropskim utakmicama, ali su tu prednost dobijali iskusniji igrači koji su mogli da se nose sa težinom evropskih izazova, a u prvom delu sezone se mučio i sa povredama.

Specijalizovani portal Transfermarkt njegovu vrednost procenjuje na četiri miliona evra.

Prema brojnim spekulacijama, njegove igre su najviše pažnje privukle u Italiji, a kako je renomirani italijanski novinar Đanluka di Marcio pisao, dolazili su da ga gledaju skauti Parme.

Ipak, nekada slavni italijanski klub je ponovo posrnuo i završio u Seriji B, tako da je malo verovatno da će Gavrić krenuti u tom pravcu.

Domaći mediji su pominjali i interesovanje Atalante koja je već dve godine hit u Evropi i ponovo će igrati Ligu šampiona.

Veljko Nikolić

Poput svog saigrača i Veljko Nikolić je procvetao u sistemu Dejana Stankovića. Za razliku o svog Gavrića, nije imao problema sa povredama, pa je zabeležio čak 34 nastupa u Superligi Srbije gde je postigao sedam golova uz tri asistencije.

Takođe, dobio je i zavidnu minutažu u Ligi Evrope, gde je nastupio u svih šest utakmica grupne faze, od kojih je tri puta bio starter.

Foto: Srdjan Stevanović/Starsport

Njegovu vrednost Transfermarkt procenio je na tri miliona evra.

I njega je gledala italijanska Parma prema pisanju Di Marcija, a lako bi na leto na adresu Crvene zvezde mogle da stignu i brojne ponude drugih klubova.

Njegoš Petrović

Zvezdin destruktivac već dugo je na radaru evropskih timova i tema je brojnih nagađanja već nekoliko transfer rokova. Gotovo nezamenljiv u veznom redu kada su u pitanju defanzivni zadaci, Petrović je odigrao 34 mečeva u domaćem prvenstvu i čak 10 u Evropi, a postigao je po jedan pogodak. Naročito se pamti njegova bomba na gostovanju Gentu, kada su crveno-beli trasirali put ka eliminacionoj fazi Lige Evrope i duelima sa Milanom.

Gol Njegoša Petrovića najbrži ove sezone u Ligi Evrope
Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Njegova vrednost se procenjuje na 2,5 miliona evra.

Prošlog leta je bio dovođen u vezu sa brojnim klubovima. Pominjali su se Torino za koji igra Saša Lukič, kao i Betis, Olimpijakos i Sporting iz Lisabona.

Nemanja Jović

Novi biser Partizanove škole eksplodirao je kada je na mesto trenera došao Aleksandar Stanojević. U prolećnom delu sezone je počeo redovno da dobija priliku i već je u prvim nastupima oduševio sjajnom tehnikom i sportskim bezobrazlukom i samim tim privukao pažnju i potencijalnih kupaca.

Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Ove sezone je odigrao 19 utakmica u seniorskoj konkurenciji i postigao pet golova uz dve asistencije.

Iako ga Transfermarkt trenutno procenjuje na 300 hiljada evra, samo je pitanje trenutka kada će se to promeniti.

U taboru crno-belih ističu da Jović nije na prodaju ovog leta, ali s obzirom na lošu finansijsku situaciju i da nema mnogo drugih opcija za ozbiljniji transfer, prva milionska ponuda bi mogla da dovede do toga da Jović promeni dres u narednom prelaznom roku.

Za sada se kao najzainteresovaniji klub pominjao Olimpijakos.

Milan Makarić

Iako ne igra za dva najveća srpska kluba, sezona napadača Radnika teško da je mogla da ostane neprimećena. Titula najboljeg strelca Superlige sa 25 golova i činjenica da sa 25 godina sigurno ima još dosta godina ozbiljnog fudbala pred sobom, učinili su rođenog Novosađanina zanimljivim brojnim kluovima.

Milan Makarić
Foto: STARSPORT

Njegova vrednost je procenjena na okruglo milion evra.

Za njega su prema pisanjima grčkih medija, interesovanje pokazali Olimpijakos i AEK koji je dobili konkurenciju u vidu novog člana Serije A Salernitane, koja je spremna da plati pomenutih milion evra.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar