Foto: EPA-EFE/PETER POWELL

U popodnevnom terminu u Premijer ligi odigrana su dva susreta, Everton i Mančester junajted su remizirali 1:1 (1:1), dok je Totenhem kao domaćin poražen od Vulverhemptona sa 2:3 (2:1).

Bio je to sudar timova koji se bore za pozicije koje vode u Ligu šampiona i Ligu Evrope i uzbuđenja nije nedostajalo.

Mančester junajted je nastavio seriju bez poraza, tim sa „Old Traforda“ ostao je neporažen i u osmoj utakmici uzastopno, ali utisak je da bod neće zadovoljiti ni Everton ni Mančester junajted.

Bio je to susret prepun varnica i uzbuđenja pred oba gola, a viđene su i greške oba golmana koji su se kasnije istakli i odličnim odbranama.

Počelo je neverovatnom greškom golmana Junajteda Davida de Hee u trećem minutu. Španac je želeo da degažira loptu u polje, ali je pogodio Dominika Kalverta-Luina, lopta se od napadača „karamela“ odbila u mrežu i Everton je poveo.

Junajted se nije predavao, krenuli su gosti u napade, ali je i Everton mogao do 2:0 kada je De Hea odbranio udarac Kalverta-Luina u petom minutu.

Nemanja Matić je uputio odličan udarac u sedmom minutu, ali je Džordan Pikford imao sreće, lopta je pogodila prečku, da bi reprezentativac Srbije u 31. minutu upisao asistenciju.

Prekinuo je napad Evertona na sredini, dodao loptu Brunu Fernandešu koji je šutirao sa 20 metara, lopta je prošla ispod ruku golmana Pikforda i završila u mreži – 1:1.

Oba tima su do kraja imali nekoliko prilika za gol, Pikford je u 90. minutu na čudesan način zaustavio udarac Odiona Igala i sprečio slavlje Junajteda, da bi u drugom minutu nadoknade, Everton postigao gol, tačnije bio je to autogol, ali je Gilfi Sigurdson ostao u ofsajd poziciji, jer je sedeo pred golom Junajteda, pa je posle VAR snimka utvrđeno da je imao uticaja nasituaciju i pogodak je poništen.

Foto: EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA

Još više uzbuđenja bilo je na stadionu Totenhema gde su Vulvsi odneli sva tri boda.

Poveo je Totenhem u 13. minutu, Stiven Bergvajn je natrčao na odbijenu loptu i sa ivice peterca je smestio u mrežu.,

Na sličan način gosti su izjednačili u 27. minutu, strelac je bio Mat Doherti, da bi domaćin otišao na odmor sa golom prednosti posle odličnog udarca Serža Orijea u 45. minutu.

Drugi deo je pripao gostima sa „Molinoa“, u 57. minutu Diogo Žota je bio na pravom mestu, izjednačio je na 2:2, da bi u 73. minutu Raul Himenez posle brze kontre i dodavanja Žote sa desetak metara uspeo da savlada Gazanigu za konačnih 2:3.

Premijer liga, 28. kolo:

nedelja:

Everton – Mančester junajted 1:1 (1:1)

(Kalvert-Luin 3 – Fernandeš 31)

Totenhem – Vulverhempton 2:3 (2:1)

(Bergvajn 13, Orije 45 – Doherti 27, Žota 57, Himenez 73)

subota:

Brajton – Kristal Palas 0:1 (0:0)

(Aju 70)

Bornmut – Čelsi 2:2 (0:1)

(Lerma 54, King 57 – Alonso 33, 85)

Njukasl – Barnli 0:0

Vest Hem – Sautempton 3:1 (2:1)

(Bouler 15, Haler 40, Antonio 54 – Obafemi 31)

Votford – Liverpul 3:0 (0:0)

(Sar 54. i 60, Dini 72)

petak:

Norič – Lester 1:0 (0:0)

(Luis 70)

odloženo:

Aston Vila – Šefild j.

Mančester siti – Arsenal

Foto: Printscreen