Antonio Konte/Foto: EPA-EFE/TOLGA AKMEN

Trener Totenhema Antonio Konte rekao je da je taj fudbalski klub u nepovoljnijem položaju pošto nije mogao da potroši istu sumu novca na dovođenje igrača kao njegovi rivali.

Italijanski trener pored toga smatra i da su mu potrebna tri prelazna roka kako bi mogao da bude konkurentan u osvajanju Premijer lige.

PROČITAJTE JOŠ

Totenhem je ovog leta potrošio 172 miliona funti na dovođenje igrača, a ispred su samo Čelsi (278,4), Mančester junajted (227,4) i Vest Hem (179,2).

Ipak,, Konte smatra da u poređenju sa rivalima, nije dovoljno uloženo u dokazane igrače da bi se Totenhem smatrao kandidatom za titulu ove sezone.

„Ako poslednjeg dana prelaznog roka dovedete igrača vrednog 80 ili 100 miliona funti imate ogromnu prednost, pošto to znači da ste doveli vrhunskog igrača. Možete da dovedete igrača besplatno ili na pozajmicu i to je drugačija situacija. Želim da budem jasan o tome“, kaže Konte.

Totenhem je ovog leta besplatno doveo Ivana Perišića, za Rišarlisona je platio 60 miliona funti, za Bisumu 35 miliona, Lengle je došao na pozajmicu, za 42 miliona potpisan je ugovor sa Kristijanom Romerom.

PROČITAJTE JOŠ

„Mislim da smo uradili ono što smo mogli u pravo vreme, pošto je bila jasna vizija oko novca koji možemo da potrošimo, oko igrača koje dovodimo besplatno ili na pozajmicu. Onda potrošimo novac na dvojicu igrača Rišarlisona i Bisumu, a druge igrače dovodimo besplatno ili na pozajmicu“, dodao je italijanski trener.

Konte je dodao da Totenhem dobro napreduje u sklopu ograničenja trenutnog budžeta, ali da ima težak zadatak da zadrži korak sa rivalima.

„Vidim ekipe najboljih klubova i velika je razlika. Da biste bili konkurentni i kandidat za titulu i da biste pokušali da se plasirate u Ligu šampiona, potrebna su vam još najmanje tri prelazna roka da napredujete i da budete na istom nivou sa ostalim kubovima“, ocenio je on.

BONUS VIDEO Džajićevo emotivno pismo posle 60 godina u Zvezdi

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar