Vanja Milinković-Savić, Fiorentina vs Torino Foto:Fabio Fagiolini / ipa-agency.net / PA Images / Profimedia

Mirančuk jedini strelac.

Torino je slavio u gostima protiv Salernitane u 19. kolu Serije A minimalnim rezultatom. Vanja Milinković-Savić istakao se sa svojih pet odbrana u pobedničkoj ekipi. Nikola Milenković igrao je svih 90 minuta.

Pročitajte još

Jedini gol je postigao Aleksej Mirančuk u 33. minutu. Fjorentina je u oaj meč ušla kao blagi favorit, ali nije opravdala tu ulogu. Domaćin je imao terensku inicijativu, naročito u drugom poluvremenu kada Torino nije uputio nijedan šut u okvir gola. Tim iz Firence imao je nekoliko prilika za gol, ali Milinković-Savić se postarao da se to ne desi.

Vezista Torina i reprezentacije Srbije Saša Lukić propustio je ovu utakmicu zbog povrede, dok je Nemanja Radonjić sve vreme proveo na klupi gostiju.

Nakon ove teško izvojevane pobede, Torino je došao do 26 bodova i popeo se na sedmo mesto, nadomak plasmana u Ligu Evrope naredne sezone. Fjorentina je deveta sa tri boda manje.

Odlukom da se Juventusu oduzme 15 bodova zbog finansijskih malverzacija, mnogim ekipama, među kojima su i Fjorentina i Torino, povećale su se šanse da se naredne sezone nađu u nekom od evropskih takmičenja.


Serija A, 19. kolo:

Verona – Leče 2:0 (1:0)

(Depaoli 40, Lazović 54)

Salernitana – Napoli 0:2 (0:1)

(Di Lorenco 45+3, Osimen 48)

Fjorentina – Torino 0:1 (0:1)

(Mirančuk 33)

Nedelja:

12.30 Sampdorija – Udineze

15.00 Monca – Sasuolo

18.00 Specija – Roma

20.45 Juventus – Atalanta

Ponedeljak:

18.30 Bolonja – Kremoneze

20.45 Inter – Empoli

Utorak:

20.45 Lacio – Milan


Standings provided by Sofascore

BONUS VIDEO VAR poništio remek-delo: Gol „rabonom“ kakav se viđa i potez za „Puškaša“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar