Novica Tončev Foto:Milos Tesic/ATAImages

Nastavljen verbalni rat.

Velika bura se podogla u FSS-u. Novica Tončev, član izvršnog odbora izneo je niz optužbi na rad Saveza i tražio dopunu denvenog reda i raspravu o nepoverenju Jovanu Šurbatoviću kao i raspravu o enormnim premijama za nastup na Mundijalu u Kataru.

Šurrbatović je na to odmah odgovorio i najavio tužbe kako od strane saveza, tako i lične, ali je stigao novi odgovor Tončeva.

PROČITAJTE JOŠ

“Spinovanje gospodinu Šurbatoviću sada neće proći. On i dalje ne odgovara na pitanja koja zanimaju celokupnu fudbalsku javnost u Srbiji. Verujem da ima razloga zbog čega ne sme o tome da priča i zbog čega se plaši”, počeo je priču Tončev.

On je istakao da ima pravo da se bavi ovim stvarima.

“Već šest godina sam član Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije, a simptomatično je kako je to danas dovedeno u pitanje. Kao neko ko je na javnoj funkciji ipak imam pravo da se bavim sportskom delatnošću, što je i potvrdio Upravni sud poništivši rešenje Agencije za sprečavanje korupcije da sam u sukobu interesa. Upravo ljudi kao ja, koji se ne plaše da postave pitanja smetaju onima koji smatraju da su iznad zakona”.

Uverava Tončev da sukob nije lične prirode, već ističe da sve ovo radi zbog javnog interesa.

“Kao član Izvršnog odbora nisam dobio nikakav finansijski izveštaj niti sam bio upoznat sa odlukama koje su donošene. Moj jedini cilj jeste da svi u Srbiji imaju jasan uvid u ono što se dešava u Fudbalskom savezu. Cela nacija je svim srcem bila uz reprezentaciju u Kataru, fudbal se u Srbiji voli I za fudbal se živi i zato svaki građanin ima pravo da zna istinu o svakom segmentu rada saveza i njegovih funkcionera. Ja sam u fudbal, baš kao i politiku ušao kao ostvaren i materijalno siguran poslovni čovek, vođen jedino iskrenom emocijom i realnim planovima kako da svaku sferu života u koju sam uključen unapredim i poboljšam. Mnogi, baš kao i Jovan Šurbatović, nažalost svaku poziciju u karijeri koriste za lično bogaćenje i otimačinu po svaku cenu. Takvi od istine beže vređanjem i neosnovanim napadima i drže se svog straha kojim čuvaju „radno mesto“ i imidž sposobnih i nezamenjivih”.

Na kraju, Tončev je još jednom pozvao generalnog sekretara FSS-a da prikaže dokaze:

“Ukoliko Jovan Šurbatović pokaže dokaz o plaćenom porezu i o tome koliko je novca prešlo preko njegovog računa i ukoliko čuvena kartica Fudbalskog saveza pokaže da ja grešim, lično ću nadoknaditi iznos o kome pričamo“, rekao je za Sportklub.

BONUS VIDEO Selektor Stojković o dešavanjima u FSS