Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Očevici kažu da je Ivica Tončev imao verbalni sukob sa Danilom Vučićem zbog fudbala, a za prvog čoveka niškog Radničkog to je "notorna laž uperena protiv njega zbog dobrih rezultata ostvarenih u klubu s 'Čaira'".

PROČITAJTE JOŠ

Minulog ponedeljka Rad i Radnički su odigrali su jednu naizgled običnu superligašku utakmicu. Pobedili su gosti 1:0, viđen je taj gol, jedan crveni karton, pritisak domaćina da izjednači do kraja utakmice… Ono što nije viđeno, a svedoci tvrde da se desilo jeste prepucavanje Tončeva i mladog Vučića i to zbog vređanja Slaviše Kokeze, predsednika FSS.

Gosti iz Niša koji su bili u loži reagovali su burno na neke sudijske odluke, upućen je niz uvreda na račun prvog čoveka FSS, pa je Vučić stao u njegovu odbranu. Prepucavanje se ubrzo smirilo, a gosti zadovoljni pobedom „spustili su loptu“ i pružili na kraju meča ruku sinu predsednika države.

Ivica Tončev tvrdi u razgovoru za Nova.rs da sukoba nije bilo.

„Ne, ne, ne, to je notorna laž“, rekao je Tončev na početku razgovora.

Koga ste naljutili pa vas uvlači onda u takve priču?

„Taj koji vam je rekao da se to dogodilo… Odmah izbrišite njegov broj iz imenika. Taj hoće da radite za njega“.

Znači sve je bilo u redu na Banjici?

„Da, utakmica je bila dobra, korektna, atmosfera je bila prijateljska od prvog do poslednjeg minuta. Na utakmici je bilo policije, redara, pa valjda bi to još neko video da se desilo“.

Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Onda verovatno niko iz vašeg okruženja nije spominjao ni predsednika FSS?

„Ne, ne, ne želim time da se bavim“.

Otkud odjednom tenzija između vas i Kokeze, ima li to veze s pričom da ste zainteresovani da budete predsednik FSS?

„Kokeza je predsednik FSS. I da želim i da ne želim, zna se procedura. Mogu ja da želim ne znam šta, ali zna se redosled poteza. Samo na izborima može da se menja, a njih sada nema“.

Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Neko ipak ne misli tako, pa vas spominje u negativnom kontekstu?

„Možda je neko prepoznao opasnost, pa pokušava da me kriminalizuje. To su njihove stvari, neću time da se bavim. Pre nego što sam došao u Radnički klub je dugovao 4,5 miliona evra. Sada nema duga, plate stižu u sekund. Možda se neko plaši naših rezultata rada“, zaključio je Tončev.

Tončev je, inače, nedavno kažnjen sa 300.000 dinara i četiri meseca supenzije jer je tokom utakmice sa Jovorom vređao sudiju Srđana Jovanovića, delegata i Slavišu Kokezu, predsednika FSS, ali je uložio žalbu na odluku Disciplinske komisije.

Zanimljiv detalj iz ovog slučaja jeste i taj da je dopunski izveštaj delegata sa utakmice Javor – Radnički, Zorana Trajanovskog, javno objavljen.

Tončev je početkom novembra za Nova.rs rekao da je na utakmici bio u svojstvu gledaoca i prokomentarisao ceo slučaj.

„Samim tim što je zvanični dokument izašao iz Fudbalskog saveza Srbije i to što je neko tendenciozno uradio pokazuje šta je cilj. Ja nemam bilo kakav komentar i neću da komentarišem takve stvari. Ja sam bio kao gledalac na utakmici… Pitam se da li je delegat napisao da je klupa Radničkog napadana, bacanjem pikavaca, bacanjem svega? Mi ne želimo da spekulišemo, ne interesuje nas, neka FSS radi svoj posao, mi ćemo da gledamo fudbal“, istakao je tada Tončev.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare