Foto: EPA-EFE/FILIP SINGER

Napadač Lajpciga Timo Verner uoči utakmice Lige šampiona sa Totenhemom priznao je da još nije siguran gde će nastaviti karijeru.

Verner je ove sezone na sedam mečeva u elitnom takmičenju UEFA postigao četiri gola, a kada se sve sabere ima učinak od 27 golova na 35 utakmica.

Nije iznenađenje otuda što su za njega zaiteresovani brojni klubovi, pre svega iz Premijer lige. Liverpul i dva kluba iz Mančestera su najuporniji, ali Verner kaže da još ne zna šta da uradi.

„U ovom trenutku u karijeri postoje dve varijacije. Prva je da budem deo tima kao što su Liverpul ili Mančester siti, koji imaju jake, vredne timove i sjajne trenere. Ali postavlja se potanje, da li želite da odete u takav klub jer je situacija u borbi za mesto u timu već teška, da li želite da budete deo te priče? To je nešto što morate uzeti u obzir“, iskren je Verner.

Druga strana medalje je Mančester junajted, klub velikog imena, ali u padu.

„Druga priča su veliki timovi kojima su potrebne velike promene, oni koji su već osvijili nekoliko velikih titula, ali više nisu u stanju da se takmiče na najvišem nivou. Za mene je Mančester junajted jedan od tih timova“, dodao je Verner.

On nije iskuljučio ni opciju da i dalje bude član Lajpciga.

„Takođe se pitam da li uopšte želim da budem deo nekog novog tima, da gradim nešto novo ili da ostanem i pomognem Lajpcigu da napravi nešto veliko. Još ne znam šta je najbolje“, zaključio je napadač Lajpciga.