Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

Fudbaleri Noriča plasirali su se u četvrtfinale FA kupa pošto su posle 1:1 i izvođenja penala u Londonu eliminisali ekipu Totenhema. Među osam su prošli i ekipe Lestera i Mančester sitija.

Očekivalo se da će Totehnem pred svojim navijačima biti u velikoj prednosti protiv Noriča, ekipe koja je na poslednjem mestu u Premijer ligi, ali desilo se iznenađenje.

Junak meča bio je golman gostiju Tim Krul koji ne samo što je odbranio odlučujući penal na utakmici, već je tokom susreta imao nekoliko fenomenalnih odbrana kojim je sprečio da se napadači ekipe Žozea Murinja raduju.

U 11. minutu je sjajno zaustavio udarac Đovanija Lo Selsa, koji je dva minuta kasnije sjajno centrirao, a Jan Vertongen zatresao mrežu „kanarinaca“.

Krul je u 45. minutju još jednom intervenisao odlično, u šansi je bio Lukas Moura, da bi u nastavku gosti u 78. minutu stigli do izjednačenja, strelac je bio Josip Drmić.

PROČITAJTE JOŠ:

Pobednik nije bio rešen u produžecima, Totenhem je propustio svoje šanse, da bi u penal seriji neuspešni sa bele tačne bili Erik Lamela, Troj Parot i Žedson Fernandeš (Totenhem), a s druge strane neuspešan je bio Keni Meklin.

Na 2:3 Krul je odbranio udarac Fernandeša i Norič je tako prošao dalje.

Pre toga, Lester je na „King pauer“ stadionu pobedio Birmingem sa 1:0.

Strelac pobedničkog gola u 82. minutu bio je  Rikardo Pereira koji je glavom prosledio loptu u gol posle centaršuta Marka Olbrajtona.

Istim rezultatom slavio je kao gost i Mančester siti. Izabranici Pepa Gvardiole savladali su Šefild Venzdi, a jedini gol u 53. minutu postigao je Serhio Aguero.

Argentinac je na dodavanje Benžamina Mendija šutirao sa desetak metara, a golman domaćina Džo Vajdlsmit loptu je odbio, ali je ona završila u mreži.

FA Kup, osmina finala

Sreda:

Lester – Birmingem 1:0 (0:0)

(Pereira 82)

Šefild V. – Mančester siti 0:1 (0:0)

(Aguero 53)

Totenhem – Norič 2:3p (1:1, 1:0)

(Vertongen – Drmić 78)

Četvrtak:

Derbi – Mančester junajted 20.45

Utorak:

Čelsi – Liverpul 2:0 (1:0)

(Vilijan 13, Barkli 64)

Reding – Šefild junajted 1:2 pr. (1:1, 1:1)

(Puškaš 43p – Mekgoldrik 2, Šarp 105+1)

VBA – Njukasl 1:3 (0:2)

(Filips 74 – Almiron 33, 45+1, San Maksiman 47)

Ponedeljak:

Portsmut – Arsenal 0:2 (0:1)

(Sebaljos 16, Nketija 51)