Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

Fudbaleri Liverpula doživeli su i drugi uzastopni poraz. Posle neuspeha u Premijer ligi na gostovanju Votfordu (3:0) eliminisani su i iz FA kupa pošto su izgubili od Čelsija (2:0).

Ako se tome doda i poraz Liverpula u prvom susretu osmine finala Lige šampiona u Madridu od Atletika (1:0), to je treći neuspeh tima Jirgena Klopa u četiri poslednje utakmice.

Dva trenera su odlučila da poprilično izmešaju karte i izmene timove koji su nastupali u prvenstvenim mečevima proteklog vikenda.

Čelsi je pred svojim navijačima iskoristio priliku da dođe do pobede i plasmana među osam najboljih, ali na neki način, bila je to pirova pobeda jer su „plavci“ susrez završili sa velikim pehovima, povredama Matea Kovačića i strelca vodećeg gola, Brazilca Vilijana.

On je u 13. minutu iskoristio grešku odbrane „crvenih“, prihvatio je loptu i sa nekih 18 metara poslao snažan šut koji golman Adrijan nije uspeo da odbrani, lopta je odbio i ona je završila u mreži.

Pet minuta kasnije Markos Alonso je uzdrmao prečku, a do kraja poluvremena nekoliko prilika su preko Sadija Manea, Vilijamsa i Divoka Origija imali gosti.

Matea Kovačića je posle duela sa Sadiom Maneom u prvom poluvremenu, tačnije u 42. minutu na terenu zamenio Mejson Maunt.

Samo što je počelo drugo poluvreme, povredio se i Vilijan, a zamenio ga je Žoržinjo.

U nastavku, Čelsi je zaigrao bolje, Mejson Maunt je u 62. minutu pogodio prečku, da bi u 68. minutu sve bilo rešeno – Ros Barkli je odlično puvukao loptu ka golu Liverpula, potom šutirao sa 20 metara i Adrijan je bio nemoćan.

U četvrtfinale se probio i Njuksal koji je kao gost na „Hotornsu“ slavio protiv Vest Bromvič Albiona (3:1).

Junak meča bio je Almiron, strelac prva dva gola za popularne „svrake“, u 13. i prvom minutu nadoknade prvog poluvremena.

FA Kup, osmina finala

Utorak:

Čelsi – Liverpul 2:0 (1:0)
(Vilijan 13, Barkli 64)

Reding – Šefild junajted 1:2 pr. (1:1, 1:1)
(Puškaš 43p – Mekgoldrik 2, Šarp 105+1)

VBA – Njukasl 1:3 (0:2)
(Filips 74 – Almiron 33, 45+1, San Maksiman 47)

Sreda:
Lester – Birmingem 20.45
Šefild V. – Mančester siti 20.45
Totenhem – Norič 20.45

Četvrtak:
Derbi – Mančester junajted 20.45

Ponedeljak:
Portsmut – Arsenal 0:2 (0:1)
(Sebaljos 16, Nketija 51)