EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL EMBARGO

Fudbalski klub Borusija iz Dortmunda uvrstio je u stručni štab dvojicu svojih bivših igrača Nurija Sahina i Svena Bendera.

Sahin i Bender će od 1. januara pomagati treneru Edinu Terziću i obojica su potpisali ugovore na godinu i po dana, navela je Borusija u današnjem saopštenju.

Sahin (35) je do sada bio trener Antalijaspora u turskoj ligi, a Bender (34) je bio ko-trener u reprezentaciji Nemačke, uzrasta do 17 godina.

PROČITAJTE JOŠ:

„Intenzivno smo analizirali dosadašnji deo sezone. Jedan od zaključaka bio je da nam je potreban novi zamah u trenerskom timu“, rekao je sportski direktor kluba iz Dortmunda Sebastijan Kel.

Dortmund je prošle sezone bio drugi u prvenstvu i do poslednjeg kola se borio za titulu sa Bajernom iz Minhena, a trenutno, na polovini sezone, je peti na tabeli sa 15 bodova zaostatka za vodećim Bajerom iz Leverkuzena.

Ekipa je u Ligi šampiona igrala dobro, osvojila je prvo mesto u Grupi F ispred Pari Sen Žermena, Milana i Njukasla i plasirala se u osminu finala, ali se muči u Bundesligi.

Sahin i Bender su veći deo karijere proveli u Borusiji iz Dortmunda, sa kojom su osvojili šampionsku titulu 2011. godine i Kup 2017.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar