Foto: EPA-EFE/ATEF SAFADI

Meč polufinala Kupa Izraela, između Makabija iz Tel Aviva i Makabija iz Haife, još jednom je odložen zbog sukoba sa Palestinom.

PROČITAJTE JOŠ

Tenzije u Izraelu i Palestini kulminirale su u prethodnim danima, meč je prvo planiran za sredu, pa je odložen za četvrtak, na kraju nema termina, biće naknadno određen.

„U senci bezbednosne situacije, fudbalski klub Makabi iz Tel Aviva zahteva da Fudbalski savez odloži polufinalnu utakmicu Kupa protiv Makabija iz Haife. Već u ponedeljak uveče, najavom mogućnosti premeštanja meča u Haifu, Makabi iz Tel Aviva apelovao je na udruženje da ovu opciju ukine. Nije moguće da u vreme kada je bezbednosna situacija u zemlji tako osetljiva, Savez očekuje da hiljade navijača napuste porodice i dođu iz centralnog i južnog područja u Haifu. To je neprihvatljivo očekivanje, opasno i nema dodira sa realnošću“, naveo je Makabi.

Na kraju će se odrediti novi datum, Makabi Tel Aviv nije ni trenirao u sredu, a o situaciji je pre raketiranja govorio i Aleksandar Pešić, za Nova.rs.

„Ne ulazim u njihove stvari, ali znam, prvom prilikom, ako budem nešto osetio, da sam nesiguran ili da osetim neki problem, niko me neće sprečiti da sednem na prvi avion i odem kući. Ne zanima me ni ugovor. Poslao sam moje pre 10 dana kući, jer se sezona završava za 20 dana. Malo mi je lakše jer nisu tu, jer nikad ne znaš šta može da se desi. Ovako sam sam, pa mi je lakše. Ovde je stvarno inače lepo, ali stvarno mi nije jasno, sedam meseci živiš zatvoreno, korona je, i odjednom kad se sve otvorilo, stvaraju se neki drugi problemi“, rekao je Pešić za Nova.rs.

Do vikenda, sve je delovalo idilično, a tada su Makabi Tel Aviv i Haifa odigrali spektakularno kolo izraelskog šampionata, bilo je 2:2 pred krcatim tribinama. U Haifi, rival mu je Bogdan Planić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar