Foto: Orange Pics BV / Alamy / Alamy / Profimedia

Fudbaleri Ajaksa predvođeni Dušanom Tadićem nisu uspeli da se plasiraju u polufinale Lige Evrope nakon remija u Rimu sa Romom, 1:1.

Roma je prva imala ozbiljnu šansu, Džordan Vereto je postigao gol koji je poništen zbog ofsajda, da bi Dejvi Klasen u 13. minutu propustio odličnu priliku da donese „kopljanicima“ prednost nakon što je jedan od defanzivaca Rome uspeo da ga izblokira u poslednjem trenutku.

U 37. minutu Dušan Tadić je oboren u kaznenom prostoru, a nakon provere VAR sistema sudija Stjuart Atvel je doneo odluku da nema elemenata za najstrožu kaznu.

PROČITAJTE JOŠ...

Iako su bili bolji u prvih 45 minuta, igrači Ajaksa nisu sem te šanse Klasena i faula nad Tadićem uspeli da priprete Romi, ali su nakon četiri minuta igre u drugom delu ipak stigli do vođstva nakon što je Brajan Brobi na prelep način lobom krunisao akciju svog tima i doneo vođstvo timu iz Amsterdama.

Sedam minuta kasnije činilo se da je Ajaks uspeo u nameri da po drugi put zatrese mrežu rivala kada je Tadić natrčao na odbitak i poslao loptu u gol, Atvel je prvo pokazao na centar, ali je nakon nove intervencije iz VAR sobe poništio pogodak, s obzirom na to da je Alvarez prethodno faulirao Mhitarjana.

Ajaks je nastavio da drži loptu u posedu i kontroliše igru, ali je u 72. minutu sve to palo u vodu kada je Kalafori uleteo u kazneni prostor Ajaksa, pokušao da centrira, njegov centaršut je zakačio jednog od fudbalera odbrane „kopljanika“, ali je lopta pala pravo ispred Edina Džeka koji ju je samo prosledio u mrežu.

Kako je prvi meč završen pobedom Rome 2:1, tim iz Rima je prošao dalje, pa će u polufinalu odmeriti snage sa Mančester junajtedom, koji je sa 2:0 savladao Granadu i u revanšu.

Drugo polufinale činiće Viljareal, koji je sa 2:1 savladao Dinamo iz Zagreba, te Arsenal nakon ubedljive pobede nad Slavijom u Pragu, 4:0.

Prve utakmice polufinala na programu su 29. aprila, dok su revanši zakazani za sedam dana kasnije, 6. maja.

Liga Evrope, revanš mečevi četvrtfinala

Roma – Ajaks 1:1 (0:0) (prvi meč 2:1, ukupno 3:2)

(Džeko 72 – Brobi 49)

Viljareal – Dinamo Zagreb 2:1 (2:0) (prvi meč 1:0, ukupno 3:1)

(Alkaser 36, Moreno 43 – Oršić 74)

Mančester junajted – Granada 2:0 (1:0) (prvi meč 2:0, ukupno 4:0)

(Kavani 6, Valjeho 90′ autogol)

Slavija Prag – Arsenal 0:4 (0:3) (prvi meč 1:1, ukupno 1:5)

(Pepe 18, Lakazet 21, 72, Saka 24)

Parovi polufinala

Arsenal – Viljareal

Mančester junajted – Roma

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar