Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

Reprezentativac Srbije Dušan Tadić je u razgovoru za holandske medije izneo niz komplimenata na račun kolege iz tima "orlova", Filipa Kostića.

Filip trenutno sa velikim uspehom nosi dres Ajntrahta iz Frankfurta, a Tadić je na pitanje koga bi rado iz reprezentacije Srbije video u timu Ajaksa, izabrao upravo Kostića.

„Malo nezgodno pitanje, ali prvo bih pozvao Filipa Kostića. Nekada je igrao ovde za Groningen, a sad sa uspehom igra u Ajntrahtu. Filip ima veoma snažan mentalitet, disciplinovan je i pravi je timski igrač“, pohvalio ga je Tadić.

PROČITAJTE JOŠ:

Veruje se da će se Tadić, po završetku karijere, baviti trenerskim poslom, a na pitanje ko bi iz tima Ajaksa mogao da mu bude najbolji pomoćnik, odgovorio je:

„Klas-Jan Huntelar. On je izuzetno inteligentan igrač. I ima uz to i veliko iskustvo. Napravio je sjajnu karijeru i dobar je čovek. To su potrebne osobine za trenera. Nekada se zajedno šalimo na tu temu. Iskreno, još nemam ideju gde i kako bih započeo trenersku karijeru. Možda to bude u mlađim selekcijama, a možda i u prvom timu“.

Tadić je, bez obzira na sve, često i neopravdano bio na meti kritičara u Holandiji, ali ume sa tim da se nosi.

„Ne smetaju mi kritike. Tako funkcioniše fudbal. Ljudi imaju različita mišljenja. Statistika kaže da sam i dalje najvredniji igrač u holandskom fudbalu i da stvaram najviše šansi po meču. Naravno da uvek ima prostora za bolje i više. Prošle sezone smo osvojili duplu krunu i bili na pragu finala Lige šampiona. Ako nas poredite sa tom sezonom i kažete da smo ove sezone slabiji, jasno je da se to onda odnosi na sve igrače. Zaslužili smo da prođemo grupu Lige šampiona ove sezone, ali nismo to uradili i teško mi je da shvatim koji je razlog za to. Za mene je i dalje najvažnije da svaki igrač pruži sve od sebe, pa čak i kada ne igra mnogo“, zaključio je Tadić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram