Foto: EPA-EFE/SIMONE ARVEDA

Frančesko Toti, legendarni fudbaler, našao se u velikom problemu zbog objava tabloidnog magazina "Đente".

Taj list je objavio fotografije u kupaćem kostimu maloletne devojčice.

PROČITAJTE JOŠ

Predsednica „Pokreta roditelja“ Elizabeta Skala je ocenila da se radi o hiperseksualizaciji detinjstva i adolescencije, koja se graniči sa podsticanjem na pedofiliju.

Fotografija je u Italiji uzburkala javnost, izazvala oštre reakcije na društvenim mrežama i za sada, tužbu Uduženju novinara.

Devojčica je snimljena delom sa leđa, a naslov aludira da je pozadina 13-godišnje devojčice „identična majčinoj”, Ilari Blazi, poznatoj TV voditeljki i supruzi proslavljenog, sada bivšeg fudbalera .

Oštro su reagovali i roditelji.

Toti je optužio direktora magazina “Ðente”, lista koji se bavi uglavnom tračevima, za “komercijalizaciju dečijeg tela”.

Majka Ilari se ironicno “zahvalila” direktorki magazina Moniki Moska “za pokazani senzibilitet apostrofirajući stražnjicu maloletne devojčice na naslovnu stranu”.

Da hipokrizija magazina bude veća, lice devojcice je zamućeno da bi se „poštovala privatnost maloletnice“, iako je fotografisana u plitkoj vodi pored svog svetski poznatog oca.

“Ovakve stvari moraju biti odmah prekinute i to od strane institucija koje se bave zastitom naše dece, ali i da bi se odbranilo novinarstvo i medijska komunikacija koja poštuje prava maloletnika”, izjavila je predsednica “Pokreta roditelja”.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar