Foto: Nikola Mitic/STARSPORT

Crvena zvezda nalazi se u seriji od 50 prvenstvenih mečeva bez poraza, što je trenutno najduži niz bez izgubljene utakmice na svetu, ako se računaju samo domaća

Zvuči nestvarno, ali je tako – Zvezda ne zna za poraz u Superligi godinu i po dana.

Crveno-beli su poslednji put izgubili prvenstvenu utakmicu pre 492 dana, još 14. juna 2020. godine, od TSC u gostima rezultatom 2:1.

PROČITAJTE JOŠ

Strelci za pobedničku ekipu iz Bačke Topole bili su Boris Varga i Nenad Lukić, dok je pogodak za srpskog šampiona bio delo Nemanje Milunovića.

Od tada se Zvezda nalazi u impresivnoj seriji od 50 vezanih mečeva na kojima nije osetila gorčinu poraza, a zabeležila je 45 pobeda uz pet remija.

I to je trenutno svetski rekord bez poraza kada je reč samo o prvenstvenim utakmicama najvišeg ranga.

Crveno-beli su od tog 14. juna najpre upisali 11 trijumfa uzastopno do dva vezana remija sa Partizanom (1:1) u gostima i Javorom (0:0) kod kuće. Zvezdi su u ovoj seriji jedino još odoleli Rad na Banjici (2:2), Vojvodina na Marakani (0:0) i još jednom Partizan (1:1).

Uz to, jedine ekipe koje su u ovoj seriji postigle više od jednog pogotka protiv Zvezde su Inđija (3:2) i Spartak (3:2).

Ekipa Dejana Stanković u četvrtak (18.45) gostuje Midtjilandu u 3. kolu Lige Evrope, a za vikend dočekuje Radnički iz Niša koji će na stadionu „Rajko Mitić“ ili biti nova žrtva za produžetak čudesnog niza, ili će ga prekinuti.

Foto: Printskin soccerway.com

*

Foto: Printskin soccerway.com

BONUS VIDEO Stanković poslao srce deci na tribinama Marakane

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare