Dušan Vlahović, FK Fjorentina
Dušan Vlahović, FK Fjorentina, Foto: EPA-EFE/ETTORE GRIFFONI

Fjorentina je izgubila u 8. kolu Serije A od Venecije (1:0), a nakon susreta su navijači vređali srpskog fudbalera Dušana Vlahovića.

PROČITAJTE JOŠ

Srpski napadač je na terenu proveo čitav susret, nije uspeo da postigne pogodak, a navijači su nakon susreta bili surovi prema njemu.

Nezadovoljni su činjenicom da Vlahović nema nameru da produži ugovor sa Fjorentinom, a tu atmosferu je do usijanja doveo vlasnik i predsednik „ljubičastih“ Roko Kamiso.

Oko 750 navijača je uputila niz psovki i teških reči na račun Vlahovića, a situacija je umalo eskalirala.

Na kraju je morao da reaguje Lorenco Venuti koji je sklonio reprezentativca od navijača i situacija se tako primirila.

Kristijan Biragi se nakon susreta samo dotakao ove scene.

„Dušan je isti kao i uvek, poznajem ga pet godina i s Vlahovićem nema problema. Otišli ​​smo da pozdravimo naše navijače koji su prešli kilometre da nas podrže, pošto nismo mogli da im damo pobedu, dali smo im dresove“, rekao je Biragi.

U odbranu Vlahovića je nimalo slučajno stao i Vinćenco Italijano, trener Fjorentine.

„Što se Dušana tiče, moramo svi da se naviknemo na novu situaciju. Možemo da napredujemo kao tim, da igrači budu više fokusirani na teren. Vlahović se borio jako, pomogao je timu, ali saigrači mu ne serviraju dovoljno lopti i žao mi je zbog toga. Moramo da radimo na tome da igramo više za njega“, izjavio je Italijano.

Podsetimo, sve je dobilo novu dimenziju nakon što je predsednik Komiso poželeo da promeni fudbal zbog Vlahovića.

„Dali smo mu priliku da se pokaže na terenu, da igra u startnoj postavi. Postigao je 20 golova i sada mi imamo problem da sa njim potpišemo novi ugovor. Ne možete da potpisujete petogodišnje ugovore koji na kraju nisu petogodišnji jer u trećoj godini se već ponovo pregovara“, pričao je šef „viole“.

Zatim se osvrnuo na plate igrača.

„Ne mogu da postoje igrači koji će ponovo pregovarati jer žele više novca. Ovde sam tri godine i nikada nisam video da igrač dođe do mene i traži da mu se smanji plata jer nije imao sezonu koja odgovara primanjima. Samo traže sve više i više novca.“

Ipak, na kraju je odlučio da ponudi rešenje po ugledu na američki sport.

„Poštujemo rad posrednika. Žele da dobiju novac i za potpisivanje ugovora sa igračem i za prodaju igrača. Provizije su veoma visoke, pričamo ovde o mnogo novca. To ne postoji u SAD. Ne postoje troškovi transfera. Ne plaćate gotovinom. Igrači se razmene, ne postoji obeštećenje. Novac je napustio sistem. Menadžerima se plaća jer ubeđuju igrače da promene tim svake tri godine. FIFA, UEFA, Serija A, Premijer liga moraju da urade nešto. Mislim da su stvari nešto bolje u Premijer ligi da budem iskren. Postoji pravilo 5+1 tamo. To znači da možete petogodišnji ugovor da produžite na još godinu dana. U Italiji to ne možete. Zašto? Zato što je zakon iz 1981. Kako to može da važi u 2021, pa prošlo je 40 godina. Mnoge stvari moraju da budu uređene i da se zakoni primenjuju u svim zemljama. Pričali smo sa Aleksanderom Čeferinom i obećao mi je da će se problem menadžera pozabaviti što je pre moguće. Pričao sam i sa Gabrijelom Gravinom i on mi je rekao da ovo pitanje mora da bude razrešeno“, rekao je, između ostalog, Komiso.

BONUS VIDEO O dizanju Piksija u vazduh, bežanju Sliškovića, čuvanju Deja i „dozvoli za ubijanje“

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar