Foto: EPA PHOTO ANSA/BIANCHI

Dvadeset godina od osvajanja titule šampiona Italije sa Lacijom, Sven Goran Erikson ističe da je pogrešio što je napustio rimski klub.

Šveđanin je bio arhitekta sjajne generacije koja je 14. maja 2000. godine stigla do drugog trofeja nacionalnog prvaka u istoriji Lacija.

PROČITAJTE JOŠ

Erikson je naveo da je i dalje navijač „neboplavih“ kao i da nikada kasnije u karijeri nije trenirao ekipu te snage.

„Možda je to bio jedan od najboljih timova na svetu. Toliko toga smo osvojili za tri i po godine, ali verujem da smo mogli još više“, naveo je Erikson.

On je tog leta napustio Lacio i postao selektor Engleske, gde je radio u narednih šest godina.

„Ponekad pomislim da bi bilo bolje da sam ostao u Laciju, ali ponuda Engleske dolazi jednom u životu. Mislim da bih žalio da sam rekao „ne“. Možda sam pogrešio, možda i nisam, ko zna“.

Erikson je dodao da je Serija A tokom ’80. i ’90. godina bila najbolja na svetu.

„Najteža, najfascinantnija, sve naj. Imao sam ponudu Barselone kada sam došao u Italiju, ali sam odbio jer sam želeo da radim u Seriji A“.

On je dodao i da je imao tri zahteva za pojačanja po dolasku na „Olimpijski stadion“.

„To su bili Roberto Mančini, Siniša Mihajlović i Huan Sebastijan Veron. Mančini je imao više od 30 godina, ali je nosio sa sobom pobednički mentalitet. Imali smo Nestu, Nedveda, Vijerija, Simeonea, Salasa, Krespa, Negra, Favalija… Sinjori je bio ljut što je bio na klupi, a ja sam to dobro znao“.

Iz te generacije su mnogi igrači postali treneri, a Erikson navodi da nije očekivao da će tim putem poći Serđo Konseisao i Dijego Simeone.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar