Foto: Arhiva, E-Stock/Caslav Vukojicic

Proslava 32. šampionske titule Crvene zvezde za kratko je od svečanosti prešla u opšti haos. "Spasavali smo živu glavu", rekli su našem reporteru slučajni prolaznici koji su uživali uz Savu, ne očekujući da će se naći usred brutalnog obračuna huligana i policije.

PROČITAJTE JOŠ...

Sve je počelo onako kako se samo poželeti moglo – hiljade ljudi okupilo je se na obalama Save, na potezu od Starog železničkog mosta do Gazele, gde su pozdravili fudbalere tima sa stadiona „Rajko Mitić“.

S beogradske strane bile su najvatrenije pristalice Zvezde, koje su priredile pravi šou uz baklje, transparente i pesmu, dok su sa novobeogradske strane čitav spektakl ispratili građani koji su iz privrženosti crveno-belima ili puke radozlanosti došli, a potom i ostali kada su videli da se dešava nešto neuobičajeno.

Bio je primetan i veliki broj porodica sa decom, pa se činilo da je apsolutno sve onako kako su crveno-beli i zamislili.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Svečarskoj atmosferi podlegao je i Dragan Džajić, koji je u naletu slavlja zapalio baklju. 

Malo kasnije, kada je pao mrak, a navijači se najvećim brojem razišli kako bi sumirali utiske, Zvezda je napravila još jedan potez za pamćenje – usledio je neverovatan vatromet, koji je potrajao nekoliko minuta.

vatromet
Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

I to bi u suštini bilo to da nije bilo onog manjeg dela koji je odlučio da umesto ka kućama slavlje pretvori u opšti haos. Malo po završetku svečanosti grupa navijača se spustila ka Beton hali, gde je nastao opšti haos.

PROČITAJTE JOŠ...

Do prvih čarki sa ljudima koji drže kafiće u Beton hali došlo je dok je trajala ceremonija, a po njenom završetku navijači koji su se zatekli tu počeli su da lome inventar kafića. Ubrzo je na lice mesta stigla i policija, prilikom čega je došlo do sukoba sa navijačima Zvezde, a epilog su dve povređene osobe.

Ubrzo su se na licu mesta stvorili i pripadnici specijalnih policijskih jedinica, koji su pod punom opremom krenuli u obezbeđivanje lokacije. Tom prilikom privedeno je više desetina okupljenih.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

SVE O INCIDENTIMA I PROSLAVI ZVEZDINE TITULE

* Svedoci haosa u Beton hali: Spasavali smo živu glavu

* „Šta slave navijači Zvezde u propaloj ligi, ko to plaća?“

* Vatromet za kraj: Spektakl u senci huliganske tuče VIDEO

* Navijači Zvezde tukli policajce misleći da su Grobari

* Vulin kod Beton hale izvređao navijače, oglasila se Zvezda

* Pet najupečatljivijih fotografija haosa iz Beton hale

* FOTO Preko stotinu uhapšenih kod Beton hale

* FOTO Specijalci stigli kod Beton hale posle tuče navijača

* Tuča navijača, razlupana Beton hala

* Kosanovićev lik na barjaku, „delije“ mu odale poštu FOTO

* Džaja palio baklju na proslavi Zvezde VIDEO

* Beograd ovo ne pamti, obala Save „gori“ od pirotehnike FOTO

* Navijači blokirali reku, Katai kapetan Zvezdinog brodića

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare