Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Milorad Vučelić, pored političke i novinarske karijere, godinama je i sportski funkcioner.

Kako je ranije saznala Nova.rs, on se nalazi u teškom stanju i na respiratoru, pošto je zaražen koronavirusom.

PROČITAJTE JOŠ

On od 2016. godine obavlja funkciju predsednika Fudbalskog kluba Partizan, na predlog Ivana Ćurkovića, tada izabranog za počasnog predsednika jednog od dva najveća fudbalska kolektiva u Srbiji.

Vučelić je tada preuzeo funkciju predsednika od Zorana Popovića, koji je podneo ostavku, a prethodno je bio angažovan kao potpredsednik zadužen za odnose sa javnošću.

On je od 2015. godine i na funkciji predsednika Jugoslovenskog sportskog društva Partizan.

Tada je na toj poziciji zamenio trofejnog košarkaškog trenera Duška Vujoševića.

„Trudiću se da taj posao obavljam dostojanstveno i neću se držati poslovice da pognute glave sablja ne seče. Veliko priznanje odajem Dušku Vujoševiću. Odnos prema Duletu će, dok sam ja na čelu Društva, uvek biti puna poštenja i poverenja. Uvek će imati mesto u klubu“, rekao je Vučelić.

Uz to, govorio je i okolnostima u kojima se nalazio Partizan. A, reklo bi se, nalazi se i dan danas.

„Danas se protiv Partizana vodi kampanja kakva se ne pamti, bez presedana, do sada neviđena. Mi smo do pre godinu dana bili dominantni. Bili smo šampioni u fudbalu, a u košarci je prekinuta 14-godišnja dominacija i opet su isticani problemi! A nema tog čoveka koji sme da zucne o problemima drugih, pogotovo našeg najvećeg rivala. Sramno! Mi ćemo to izdržati! Šta da kažemo o kampanji kada se javi sveštenik i kaže da je đavo u Partizanu i to zbog znamenja pod kojim je pobeđen fašizam. Imamo iskušenja i njih ćemo prevazići“, istakao je Vučelić.

On je na čelo kluba došao u jubilarnoj godini.

„Partizan je proslavio sedam decenija. Što bi rekao Džoni Štulić – teško vreme za nas matore, a ja bih rekao i za najmlađe. Moramo da imamo mnogo vere. Ne mogu da obećam čarobni štapić ali mogu strpljivo unapređivanje. U SD je nemaština, država se izmakla…“ Ubi nas prevelika ljubav prema Partizanu. Svaki dan se javi neka legenda puna ljubavi. To se zove nasilje u porodici. Ne treba nam tolika ljubav već podrška!“, istakao je Vučelić.

U njegovoj zvaničnoj biografiji je navedeno da je „poznat kao vatreni ljubitelj rukometa“.

„Bio je predsednik Rukometnog saveza Jugoslavije (1997-1999), što navodi kao jednu od najdražih funkcija u karijeri. Aktivnom radu u rukometu vraća se 29. avgusta 2001. godine, postavši predsednik Rukometnog saveza Srbije. Na toj funkciji ostaje sve do jula 2003 godine“, navedeno je u biografiji na njegovom zvaničnom sajtu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare