foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Superliga Srbije je uvela dodatne mere opreza pošto je državni vrh Srbije odlučio da se navijačima zabrani prisustvo na fudbalskim mečevima.

 

Takmičenje u fudbalskoj Superligi Srbije biće nastavljeno ovog vikenda mečevima 26. kola. Gledalaca na tribinama, odlukom države, neće biti, a dodatne mere opreza odredila je Superliga.

PROČITAJTE JOŠ

„Molimo za puno razumevanje ove veoma specifične situacije u kojoj se nalazimo svi zajedno i nadamo se da ćete odgovornim postupanjem dati svoj doprinos prevenciji i zaštiti od daljeg širenja korona virusa“, navodi se u saopštenju Superlige.

Zabranjeno je rukovanje, igrači i stručno osoblje izaći će na terene bez pratnje dece i bilo kog drugog osoblja.

Svaki klub na utakmicu će moći da dovede najviše 50 ljudi što uključuje igrače, stručni štab i članove rukovodstva.

Tehničko osoblje tima domaćina zaduženo za organizaciju utakmice može da broji najviše 30 ljudi, a tu spadaju i skupljači lopti, osoblje zaduženo za održavanje i čišćenje i drugi.

Predstavnika Fudbalskog saveza Srbije, Zajednice Superlige i Antidoping agencije Srbije može biti maksimalno deset.

Pripadnici bezbednosti, redari, vatrogasci i hitna pomoć prisustvovaće mečevima kao i obično.

Akreditovanih novinara može biti najviše 50, od toga maksimalno 20 za brodkastera. Za medije mora da bude organizovan poseban ulaz, odvojen od ulaza za igrače i predstavnike ekipa.

Fotografi ne mogu da budu pored terena, oni će svoj posao morati da obavljaju sa tribina i to sa posebnog prostora koji će im biti dodeljen.

Izjava u takozvanoj miks zoni i konferencija za medije posle meča neće biti.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram