FUDBAL RADNICKI NIS - TSC
Foto: BETAPHOTO/SASA DJORDJEVIC

Neizvesnost je na maksimumu, poslednja dva kola odlučuju sve

Superliga Srbije ušla je u samu završnicu, a do kraja prvenstva ostalo je još dva kola. Uprkos tome još uvek je mnogo nepoznanica i u gornjem i u donjem domu.

PROČITAJTE JOŠ:

Crvena zvezda i Partizan i dalje vode bitku za titulu, a crveno-beli drže sve u svojim rukama. Do kraja su im ostale utakmice protiv Napretka u gostima i Voždovca kod kuće, a imaju čak i na jedan remi. Crno-belima su ostale utakmice sa Voždovcem u gostima i Radničkim iz Niša, koji je u petak slavio protiv TSC sa 2:0 i time sebe približio Evropi.

Šampion Srbije otići će dirketno u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, vicešampion će u borbu za Ligu Evrope, dok su treće i četvrto mesto rezervisani za kvalifikacije za Ligu konferencija.

Treba imati u vidu da je Čukarički već obezbedio to mesto, pošto je sigurno treći sa 56 bodova i dve utakmice do kraja.

Na četvrtom mestu je trenutno Radnički sa 51 bodom, Voždovac je iza sa 49, a TSC je na 48. Kao sedma završiće Vojvodina koja ima 42 boda, dok je Napredak zasigurno na osmj pozijici sa 37 bodova, uz pet uzastopnih poraza.

S obzirom da „zmajevi“ imaju utakmice i sa Zvezdom i sa Partizanom (ponedeljak, 16.30) malo je verovatno da će nadoknaditi zaostatak za Nišlijama. Radnički će takođe teško doći do bodova protiv crno-belih u Beogradu, dok će TSC na svom terenu igrati sa Vojvodinom.

FUDBAL RADNICKI NIS - TSC
Foto: BETAPHOTO/SASA DJORDJEVIC

Ekipa iz Niša pobedila je u ključnoj utakmici protiv TSC-a, imaju bolji međusobni skor i bar za sada bolju gol razliku (+3 naspram -3 koliko ima tim iz Bačke Topole). Prema trenutno stanju stvari Radnički je najbliži plasmanu u evropsko takmičenje.

U donjem domu situacija je daleko kompleksnija. U Prvu ligu Srbije ispašće poslednji i pretposlednji na tabeli, dok će 13. i 14. otići u doigravanje. U subotu nas očekuju mečevi Kolubara – Proleter (17 sati), Metalac – Mladost (19), Spartak – Radnički 1923 (19), dok će u nedelju igrati Novi Pazar – Radnik (14.25).

Trenutno je u najgoroj poziciji Metalac, koji je zakovan za dno sa samo 30 bodova i postoji minimalna šansa da izbore bar doigravanje. Iznad njih je Proleter sa 32 poena i nizom od pet utakmica bez pobede, što ih takođe čini ozbiljnim kandidatima za direktno ispadanje.

Foto: Starsport

U nešto boljoj poziciji nalazi se Radnički 1923, koji sa klupe predvodi Nenad Lalatović. Od njegovog dolaska na klupu tim iz Kragujevca upisao je pet pobeda, četiri remija i pet poraza, ali opstanak i dalje nije obezbeđen. Teško gostovanje Spartaku moglo bi da da jasniju sliku o opstanku, dok će u poslednjem kolu Radnički igrati sa Metalcem kod kuće gde ima imperativ pobede.

U borbi sa Kragujevčanima, koji imaju 35 bodova, nalaze se Novi Pazar (38 bodova), Mladost (39) i Spartak (41). Jedini tim koji je siguran za opstanak je Radnik sa 45 bodova, dok je blizu spasa i Kolubara, koja je na 43 boda, ali i tri pobede u poslednjih pet mečeva.

Nenad Lalatović
Nenad Lalatović; Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Novi Pazar pored duela sa Radnikom igra još i sa Proleterom u gostima, dok će Mladost odmeriti snage sa Metalce i Spartakom.

Teško je reći ko je od pomenutih ekipa najbliži opstanku, jer samo jedan potez i trenutak kreacije može doneti nekome veliku sreću, a nekome još veću tugu. Primer za to bio je meč Radnićkog i Proletera, u kom su Novosađani sve do poslednjih pet minuta vodili sa 1:0, a potom su Lalatovićevi puleni očas posla okrenuli, slavili i time sebe stavili u povlašćen položaj u odnosu na rivala.

Probleme van terena ima Novi Pazar, koji je u poslednje vreme bio pod istragom UEFA zbog nameštanja utakmica, pa će biti zanimljivo videti koliko je to uticalo na igrače i ekipu i da li će im proraditi inat ili će ih situacija dodatno dotući.

SUPERLIGA, plej-of, 6. kolo

Petak

Radnički Niš – TSC Bačka Topola 2:0 (1:0)

(Kasalica 18, Jovanović 89)

Nedelja

16.30 Vojvodina – Čukarički

18.30 Napredak – Crvena zvezda

Ponedeljak

16.30 Voždovac – Partizan

Plej-aut, 6. kolo

Subota

17.00 Kolubara – Proleter

19.00 Metalac – Mladost

19.00 Spartak – Radnički 1923

Nedelja

14.25 Novi Pazar – Radnik

Standings provided by SofaScore LiveScore

Standings provided by SofaScore LiveScore

BONUS VIDEO Pas uleće na teren, a lopta u dnevnu sobu: Ovo nemaju ni Zvezda, ni Partizan

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar