Gelor Kanga i Lazar Marković
Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Utakmicama 17. kola nastavlja se takmičenje u fudbalskoj Superligi Srbije - Partizan će u derbiju kola dočekati Vojvodinu, dok će Crvena zvezda gostovati Mladosti.

PROČITAJTE JOŠ

Prva utakmica ove runde takmičenja na programu je u petak od 18.00 kada će TSC ugostiti Metalac. Oba tima će pokušati da prekinu niz loših rezultata, pošto je TSC bez pobede na poslednjih pet, a Metalac na sedam utakmica.

Ekipa iz Bačke Topole je trenutno šesta na tabeli sa 22 boda, dok je Metalac na 15, pretposlednjem mestu sa 13 osvojenih bodova.

Sutra se igraju tri utakmice, a program počinje u 13.00 duelom Proletera i Voždovca, ekipa koje na tabeli dele četiri boda. Dva sata kasnije, Radnik će dočekati Kolubaru, dok se od 17.00 sastaju petoplasirani Napredak i niški Radnički koji je trenutno deveti tim lige.

Nedeljni program počinje u 13.00 kada će Mladost ugostiti ekipu Crvene zvezde.

Ekipa Dejana Stankovića je „zagrevanje“ za ovaj meč imala juče kada je slavila protiv Inđije u Kupu Srbije i pokušaće da novom pobedom nastavi poteru za Partizanom za kojim zaostaje šest bodova. Na drugoj strani, Mladost je na 11. poziciji na tabeli sa 17 bodova.

Za 15.45 zakazan je početak derbi meča ovog kola u kojem Vojvodina dočekuje lidera šampionata, ekipu Partizana.

Novosadski tim u ovaj meč ulazi posle poraza od Crvene zvezde u prošlom kolu i trenutno je četvrti na tabeli sa 23 boda, dok će Partizan pokušati da se vrati na pobednički kolosek posle remija sa Proleterom. Izabranici Aleksandra Stanojevića su prvi na tabeli sa 44 osvojena boda.

Poslednji meč u nedelju odigraće fudbaleri subotičkog Spartaka i Radničkog 1923 koji je u seriji od šest vezanih poraza. Spartak je osmi na tabeli sa 22 boda, dok je tim iz Kragujevca na 14. poziciji sa 14 bodova.

Ovu rundu takmičenja u ponedeljak će zatvoriti Čukarički i Novi Pazar, koji su juče u Pazaru odigrali 2:2 u zaostalom meču drugog kola. Ekipa sa Banovog brda je posle tog remija zadržala treću poziciju na tabeli sa 27 bodova, dok je Novi Pazar i dalje na poslednjem, 16. mestu sa 11 bodova.

Parovi 17. kola Superlige Srbije:

Petak:

18.00 TSC – Metalac

Subota:

13.00 Proleter – Voždovac
15.00 Radnik – Kolubara
17.00 Napredak – Radnički Niš

Nedelja:

13.30 Mladost – Crvena zvezda
15.45 Partizan – Vojvodina
17.00 Spartak – Radnički 1923

Ponedeljak:

15.00 Čukarički – Novi Pazar

Standings provided by SofaScore LiveScore

BONUS VIDEO Piksi: Pitao sam moje momke imaju li ti Portugalci krila?

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar