Superliga počinje 1. avgusta, publika ne može na tribine

Fudbal 23. jul. 202016:49 > 17:12
Podeli:
Superliga za sezonu 2020/2021. počinje bez publike
Foto: Nenad Mihajlović/Starsport

Nova fudbalska sezona 2020/21. definitivno će početi 1. avgusta, prema ranije donetom kalendaru Fudbalskog saveza Srbije.

PROČITAJTE JOŠ

U skladu sa trenutnom epidemiološkom situacijom u Srbiji i vodeći računa o zdravlju svih aktera, Fudbalski savez Srbije je zatražio mišljenje od Кriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti COVID – 19.

Takmičenje u Superligi može da počne, ali bez prisustva publike i uz poštovanje svih propisanih mera zaštite.

Na kraju prošlog šampionata publika se vratila na stadione, a prvi meč pred navijačima odigrali su početkom juna Crvena zvezda i Inđija u Kupu Srbije.

Nakon toga je na opšte iznanađenje odigrano još nekoliko utakmica sa 15 i više hiljada navijača na tribinama, jer je procenjeno da se epidemiološka situacija popravila i da mečevi s publikom mogu da se igraju uz poštovanje mera zaštite.

Na temu prisustva navijača na tribinama pre nekoliko dana govorila je darija Kisić Tepavčević, zamenica direktora Instituta „Batut“.

„Ne mogu da shvatim da je publika na utakmicama nešto što je najhitnije i najpreče u ovom momentu. Zavisi od epidemiološke situacije, gde je bilo omogućeno postojala su pravila kako i ko treba da se ponaša kada su se utakmice igrale. Ja sam jednom rekla da je značajno smanjenje rizika bilo to što su se karte prodavale onlajn jer se negde videlo da su mesta na biletarnicama bile uzrok širenja. Da li ste videli nekog da čeka u redu i da stoji poslušno? Kada su pravljene preporuke koje i dan danas postoje, to je striktno bilo definisano, da ukupan broj ulaznica treba da bude broj sedišta podeljen sa dva. Da svako drugo mesto bude popunjeno sa obrascima ponašanja“, podsetila je ona na završnicu završenog šampionata kada je bilo dozvoljeno prisustvo navijača.

PROČITAJTE JOŠ:

Stadioni i računica mesta na tribinama doktorke Kisić

„Stadioni nisu problem, ne ljube se ljudi kod svakog gola“

Pr(a)vi meč s navijačima u Srbiji: Korona, šta to beše?

Svet u šoku od derbija: Samo Srbi igraju pred 25.000 ljudi

 

Foto: Printskrin/FSSPratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar