Foto: Starsport

Crvena zvezda i Partizan dominiraju srpski fudbalom, smenjuju se na vrhu, ali je minula sezona u kojoj je Vojvodina osvojila Kup i stigla do treće pozicije, pokazala da bi ta večita trka u dvoje mogla konačno da bude okončana.

Naredne sezone biće 20 klubova u elitnom fudbalskom takmičenju, čime je samo dodatno razvodnjen kvalitet.

Biće odigrano čak 38 kola i sve to dodatno otežava posao Vojvodini, Čukaričkom, TSC i Radničkom iz Niša da se uključe u trku sa dva najveća, najmoćnija i najbogatija naša kluba.

PROČITAJTE JOŠ

Od 1998. godine kada je šampion bio Obilić predvođen Željkom Ražnatovićem Arkanom, niko nije uspeo da pomrsi račune i da svrgne s trona Crvenu zvezdu i Partizan.

Sebično se pune 22 godine smenjuju i šepure na vrhu Superlige, ali nekako se stiče utisak da je ta razlika u kvalitetu sve manja i manja, te da je samo pitanje trenutka kada će neko „treći“ iskočiti iz drugog plana i pomrsiti večitima račune.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

TSC iz Bačke Topole koji žestoko finansira mađarska vlada nesumnjivo ima ambiciju da se okiti šampionskom titulom. Ove sezone stigli su do četvrtog mesta, izborivši istorijski plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope, pa je jasno da će iz sezone u sezonu ambicije rasti, a konačni cilj je – titula.

Potvrda da tim Zoltana Saba može da se nosi s večitima na terenu, ogleda se i u činjenici da su prošle sezone uspeli da pobede i crveno i crno-bele.

Osim što igraju lep i efikasan fudbal i te kako znaju da odigraju i na rezultat, pa će biti ozbiljan takmac, pre svega jer su rešili da odvoje „žito od kukolja“, otpustili su nekoliko igrača, a s druge strane doveli pojačanja.

Ipak, jasno je da je Vojvodina najozbljniji kandidat za pohod na tron i skidanje trostrukog uzastopnog šampiona Srbije – Crvene zvezde.

Predvođeni uvek motivisanim Nenadom Lalatovićem, pokazali su to protiv Partizana, pobedivši ga dvaput u pet dana na kraju minule sezone.

„Dao bih 10 godina svog života da osvojim titulu sa Vojvodinom. To je naša najveća želja kada bismo mogli da budemo prvaci. To je teško, ali se uvek nadamo. Kada je mogao Lester u Engleskoj, zašto mi ne bismo mogli u Srbiji? Ja to ne izgovaram jer želim da provociram druge sa takvim izjavama. Potajno, i navijači Vojvodine i ja se tome nadamo. Bio bi to fenomenalan san, da li ćemo ga dosanjati, ja to ne znam. Biće jako teško. Nikada nisam rekao i nikada nisam mislio da ne želim titulu s Vojvodinom. Ja želim titulu sa Vojvodinom. U fudbalu je sve moguće“, izjavio je nedavno Lalatović, koji je fantastičnu sezonu novosadske „stare dame“ krunisao trofejom Kupa Srbije.

Foto: Starsport

Činjenica je da Crvena zvezda i Partizan imaju daleko, daleko veće budžete, da mogu sebi da priušte skupocene strance, koji (pre)često ne prave razliku, a dovedeni su isključivo iz tog razloga, ali to ne znači da će se Vojvodina, TSC, Čukarički, Radnički iz Niša, tek tako predati.

Nesvakidašnji transfer i zaista fantastično pojačanje doveo je Čukarički, koji se pred start sezone pojačao fudbalerom Čelsija Danilom Pantićem, koji je prethodno nosio dres Partizana. S druge strane klub je napustio Slobodan Tedić, koji je prešao u Mančester siti, jasno je da se i u tom senzacionalnom transferu ogleda vrhunski posao koji radi Čukarički.

Stabilni superligaš s Banovog brda i jedini privatni klub u Superligi iz godine u godinu i te kako napreduje. Jasno je da njihovi apetiti rastu, to potvrđuje dovođenje Pantića.

Mirosavljević
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Na konkretno pitanje upućeno sportskom direktoru Nenadu Mirosavljeviću, nekada proslavljenom fudbaleru, da li je kucnuo čas da padnu s trona Zvezda ili Partizan, dobili smo sledeći odgovor.

„Uh, delikatno pitanje. Ja se nadam da će u skorije vreme neko uspeti da pomrsi račune Zvezdi i Partizanu. Mnogo kockica je neophodno da se složi. Iskreno se nadam da ćemo moći da pariramo u narednom periodu, bilo Čukarički, bilo Vojvodina, TSC, Radnički Niš. Potrebno je igrački parirati. Biće čudno, sada će sezona imati 38 kola, učestvovaće čak 20 klubova, pa će biti još teže. Zvezda i Partizana imaju dužu klupu, ne mogu sebi to naši klubovi finansijski da priušte. Ali, ne mogu da ne konstatujem da se kvalitetom približavamo, idemo u tom pravcu i nadam se da će se u narednom periodu i to dogoditi da neko drugi bude šampion. Čukarički sigurno nije zadovoljan šestim mestom prošle sezone, jer nismo izborili plasman u Evropu, a to nam je bio jedan od priorieteta. S druge strane, afirmisali smo nekoliko igrača iz naše omladinske škole“, rekao je za Nova.rs Mirosavljević.

Mihajlović samo trenira u Čukaričkom

Prethodnih dana se u srpskim medijima pojavila još jedna fudbalska „bomba“ s Banovog brda, da bi i Nemanja Mihajlović, koji nosi nadimak „srpski Roben“ mogao da potpiše ugovor s Čukaričkim. Ipak, od toga nema ništa.

„Nismo doveli Necu Mihajlovića, ali je istina da trenira s nama. Pozvao nas je i pitao da li može da trenira, naravno da smo mu izašli u susret. Kod nas su tako trenirali i Prijović, Simić, Pavlović, rekao je Nenad Mirosavljević.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar