Foto; EPA-EFE/Isabel Infantes

Ozbiljan udarac za bivšu vedetu Arsenala i Barselone.

Pjer Emerik Obamejang, fudbaler Čelsija i nekada jedan od najboljih napadača Evrope, doživeo je možda i najveće poniženje u dosadašnjem toku karijere.

PROČITAJTE JOŠ...

Obamejang je u februaru 2022. godine, nakon višemesečne drame, uspeo da ubedi upravu Arsenala da ga pusti u Barselonu, gde je praktično procvetao, igrao sjajno, bio jedan od nosilaca igre… A onda je usledio šokantan transfer u Čelsi u septembru iste godine.

Ipak, nije se povratak u London pokazao kao dobro rešenje, pošto je odigrao samo 11 utakmica, postigao tek jedan gol, a posebno snažan udarac na ego nekadašnjeg reprezentativca Gabona je stigao po završetku zimskog prelaznog roka.

Fudbalere Čelsija očekuje nastavak borbe za titulu prvaka Evrope, a rival u Ligi šampiona biće Borusija iz Dortmunda, klub iz kog je Obamejang i započeo uspon u sam vrh evropskog fudbala. No, neće moći da izađe na „megdan“ svojim nekadašnjim saigračima, jer je Obamejangovo ime izbrisano sa spiska fudbalera koji imaju pravo nastupa kako bi bilo mesta za pojačanja pristigla ove zime.

Tako je Obamejang „sleteo“, a među igračima koji će zaigrati u elitnom takmičenju su Žoao Feliks, Enco Fernandez i Mikajlo Mudrik.

BONUS VIDEO Leo Mesi – od trnja do zvezda

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar