Viktor Font, Foto: EPA-EFE/Enric Fontcuberta

Burno je u Barseloni prethodnih meseci zbog finansijske krize koja preti da uruši klub, ali je istovremeno u njemu u jeku i predsednička trka.

Viktor Font, Toni Freića i Đoan Laporta su kandidati za predsedničko mesto, posle odlaska Đozepa Bartomeua.

PROČITAJTE JOŠ:

Izbori su sedmog marta, a svaki od spomenutih iznosi svoje planove i namere, koje ostali osporavaju.

Font je tako kritikovao želje Laporte da dovede Erlinga Holana iz Borusije Dortmund na Kamp Nou, zbog toga što se katalonski klub nalazi u strašnim dugovima.

„Stvaranje očekivanja o nekim zvezdama koje su nas protresle ove nedelje u Ligi šampiona je neodgovorno jer nije moguće da ih dovedemo. Pre nekoliko nedelja, isti kandidat nije hteo da dovede Erika Garsiju u klub u januaru jer nije bilo para“, rekao je Font za „Sport“.

Priznao je doduše da voli kako Holan igra i da je od odlaska Luisa Suareza u Atletiko Madrid neophodno da se ofanzivna linija Barselone ojača.

Foto: EPA-EFE/LARS BARON / POOL

Samo ne u situaciji kada ona duguje milijardu evra, a Holan ne košta manje od 100, 150 miliona evropskih novčanica.

Da podsetimo, posle odlaska Bartomeua privremeno kormilo kluba preuzeo je Karlos Tuskec. Bartomeu je ostavku podneo u oktobru, nakon velikih konflikata sa Lionelom Mesijem.

Ti sukobi su kulminirali letos kada je Argentinac hteo da napusti klub posle 20 godina. Stanje u njemu je drastično pogoršano zbog pandemije koronavirusa.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar