Foto: EPA-EFE/EMANUELE PENNACCHIO

Sud Fudbalskog saveza Italije odbio je žalbe Rome i Napolija na registraciju utakmica za njihove protivnike, Veronu i Juventus.

Utakmica Verone i Rome kojom su klubovi počeli novu sezonu u Seriji A završena je 0:0, ali je disciplinska komisija lige tri dana kasnije utakmicu registrovala pobedom Verone, pošto je klub iz Rima na tom meču nastupio sa neregistrovanim igračem.

PROČITAJTE JOŠ:

Gvinejski vezista Amadu Dijavara počeo je taj meč, iako nije bio na spisku od 25 prijavljenih igrača koje klub na početku sezone šalje u Fudbalski savez.

PROČITAJTE JOŠ: Dvojac Zvezdinog rivala u Ligi Evrope pozitivan na testu

Roma ga je ostavila na listi igrača do 22 godine, kako ne bi zauzimao mesto drugim igračima, ali je Dijavara u julu napunio 23 godine tako da više ne ispunjava uslove da bude na toj listi.

Apelacioni sud Fudbalskog saveza Italije je presudio da je žalba Rome bila neosnovana i potvrdio je pobedu Verone od 3:0.

Roma je trenutno četvrta na tabeli Serije A, sa tri boda manje od prvoplasiranog Milana.

Takođe, sud je odbio i žalbu Napolija da se, zbog neodlaska u Torino, pobeda dodeli Juventusu i da se tom klubu oduzme jedan bod.

Utakmica je trebalo da se igra 4. oktobra, ali se Napoli nije pojavio u Torinu zbog pozitivnih slučajeva koronavirusa u timu. Kako je Napoli tada saopštio, igrači i stručni štab su u izolaciji u Napulju pošto nisu dobili dozvolu lokalnih vlasti za putovanje.

Međutim, Sud Fudbalskog saveza Italije nije usvojio te argumente.

U obrazloženju odluke se navodi da je „kazna zaslužena“ jer je Napoli nije imao valjan razlog za propuštanje meča i da je trebalo da sledi postojeći protokol vezan za kovid-19 koji su prihvatili svi klubovi pre početka sezone.

Sud je naveo i da je ponašanje Napolija u danima pre meča jasno govorilo da nemaju nameru da odigraju meč i da je „Napoli sam sebi stvorio alibi za nedolazak na utakmicu“.

Napoli je poručio da će uložiti još jednu žalbu, kao i da će možda pravdu potražiti i na građanskim sudovima.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar