Suarez, Foto: EPA-EFE/Ballesteros

Fudbaleri Atletiko Madrida pobedili su Barselonu u derbiju osmog kola u španskoj Primeri sa 2:0.

PROČITAJTE JOŠ:

Atletiko je pitanje pobednika nad posrnulim katalonskim gigantom rešio još u prvom poluvremenu, a trijumf je overio Luis Suarez, čovek koga ja prošle godine odbacio Ronald Kuman.

Holanđanin je tada tražio mlađa rešenja u napadu, a Suarez je svoju klasu dokazao i u Madridu. Sada je samo dodao još malo soli na ranu Katalonaca.

Atletiko je poveo golom Tomasa Lemara u 23. minutu, a asistirao mu je upravo Urugvajac. Lemar je istrčao dobro po levoj strani posle pasa Suareza i šutirao je iskosa visoko.

To je bilo dovoljno za 1:0. Lemar je u 44. minutu uzvratio uslugu Luisu. Krenuo je napred posle dodavanja Žoaa Feliksa, a onda sa leve strane idealno prebacio na desnu.

Tamo je u kontri sam bio Suarez, koji takve situacije rešava „kao dobar dan“. Nije mu bilo teško ni protiv Barselone, kojoj je dao prvi gol u svojoj karijeri.

Nije ga proslavio u svom prepoznatljivom maniru, ali jeste prekrstio ruke i pogledao ka nebu.

Atletiko je pobedu mogao da učini još ubedljivijom, da su svoje šanse u 17. i 21. minutu koristili Lemar i Janik Karasko. Karasko je iz slobodnog udarca gađao preko prečke.

Međutim, promašivali su i Kutinjo i Suarez u 27. odnosno 29. minutu, a Memfis Depaj je propustio šansu da u završnici iz slobodnog udarca vrati nadu Barseloni.

Atletiko posle ove pobede ostaje na drugom mestu tabele sa istim brojem bodova, ali i utakmicom više od gradskog rivala Real Madrida. Oba tima imaju po 17 bodova, dok je Barselona na devetom mestu sa 12 bodova.

Primera, 8. kolo:

Subota:

Osasuna – Rajo Valjekano 1:0 (0:0)

(Sančez 90+1)

Majorka – Levante 1:0 (0:0)

(Baba 75)

Kadiz – Valensija 0:0

Atletiko Madrid – Barselona 2:0 (2:0)

(Lemar 23, Suarez 44)

Nedelja:

14.00 Elče – Selta

16.15 Espanjol – Real

18.30 Hetafe – Real Sosijedad

18.30 Viljareal – Betis

21.00 Granada – Sevilja

Petak:

Atletik Bilbao – Alaves 1:0 (1:0)

(Garsija 44)

Standings provided by SofaScore LiveScore

BONUS VIDEO: Ovakav fudbalski meč niste u životu videli

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar