Strahinja Eraković s kapitenskom trakom na ruci, Foto: FK Crvena zvezda

Izabranicima Dejana Stankovića se na pripremama u Sloveniji pridružio novi reprezentativac Srbije.

Fudbaler Crvene zvezde Strahinja Eraković rekao je da je cilj ekipe odbrana duple krune, kao i plasman u Ligu šampiona, ali i da bi želeo da izbori mesto u timu reprezentacije Srbije za Svetsko prvenstvo u Kataru.

PROČITAJTE JOŠ

„Imao sam malo dužu pauzu zbog reprezentativnih obaveza pa sam se priključio saigračima u Sloveniji. Mislim da ću se brzo vratiti u formu i steći fizičku snagu, kao što sam imao prethodne sezone. Devet dana sam pauzirao, mislim da to nije mnogo. Smatram da sam dosta spreman i da ću se brzo navići na jak trenažni proces. Imaćemo tri utakmice u Sloveniji i jednu u Rusiji protiv Zenita. Svaki prijateljski meč je dobar da se uigramo, da pojačanja osete kako je igrati u Zvezdi i naravno, na ovim utakmicama je dobro pobeđivati“ rekao je Eraković.

Sumirao je i utiske iz reprezentacije.

„Utisci su fenomenalni, sa samo 21 godinom sam debitovao za A reprezentaciju Srbije. O tome sam maštao. Prvo da zaigram u prvom timu Crvene zvezde, a potom i reprezentacije. Na meni je da sada radim još jače, da se dokazujem iz dana u dan. Značilo mi je da treniram sa fudbalerima koji igraju u vrhu evropskog fudbala. Za 15 dana provedenih sa njima dosta sam naučio. Nadam se da mi ovo neće biti poslednje okupljanje.“

Eraković bi mogao da bude predstavnik Crvene zvezde na Svetskom prvenstvu.

„Rano je pričati o nekim stvarima. Na meni je da vredno radim i treniram, naravno da bih bio srećan da dobijem poziv na Svetsko prvenstvo, ali ima još dosta do toga. Prvo da se okrenemo obavezama u klubu i nastavimo tamo gde smo stali. Cilj je plasman u Ligu šampiona i ponavljanje prošlogodišnjeg uspeha.“

PROČITAJTE JOŠ:

Mladi štoper je izneo ciljeve pred narednu takmičarsku godinu.

„Probaćemo da uradimo sve što je do nas. Plasman u Ligu šampiona i odbrana “duple krune”, ako je moguće u najelitnijem takmičenju u Evropi stignemo što je dalje moguće“, zaključio je Eraković.

Nova sezona Superlige će početi 9. jula, a Zvezda će igrati protiv Radničkog iz Niša.

BONUS VIDEO Proslava titule i Delije na ulicama Beograda

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar