Sadio Mane i Jirgen Klop/Foto/EPA-EFE/PETER POWELL

Nemački trener se oprostio od Senegalca.

Sadio Mane je napustio Liverpul i postao novi igrač Bajerna iz Minhena u transferu vrednom 32 miliona evra bez bonusa.

PROČITAJTE JOŠ

Trener „crvenih“ Jirgen Klop je Manea doveo iz Sautemptona 2016. godine, a pod njegovim vođstvom Senegalac je na 269 utakmica, postigao 120 golova i asistirao je 48 puta.

„Odlazi uz našu zahvalnost i ljubav. Odlazi sa garantovanim mestom među najvećima. I da, odlazi u trenutku kada je jedan od najboljih igrača na svetu. Ali, ne smemo da žalimo za onim što izgubimo, moramo da slavimo ono što smo bili privilegovani da imamo. Golove koje je dao, trofeje koje je osvojio, sigurno je legenda, ali i ikona modernih vremena Liverpula“, izjavio je trener Liverpula.

Klop nije verovao da će ostaviti ovakav trag u klubu.

„Otkad je prvi put zakoračio ovde, poboljšao nas je. Da nam je neko u tom trenutku rekao kako će doprineti klubu, ne bismo to mogli da zamislimo. Sadio je to sve učinio mogućim. Poštujem njegovu odluku, a siguran sam da će i naši navijači. Ako voliš Liverpul, moraš da voliš Sadija, o tome nema rasprave. Želimo mu samo uspeh u svakoj utakmici koju odigra“, zaključio je Klop.

Mane je potpisao ugovor na tri godine i treće je veliko pojačanje Bajerna ovog leta, pre njega su stigli Rajan Gravenberh za 18,5 miliona evra i Nusar Mazraui (bez obeštećenja), obojica iz Ajaksa.

BONUS VIDEO Majstorija Manea za izjednačenje u drami protiv Vulverhemptona

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar